RECEPTY NA KOKTEJLY S ALKOHOLEM I BEZ ALKOHOLU


2024. 5. 3. | admin

RECEPTY NA KOKTEJLY S ALKOHOLEM I BEZ ALKOHOLU

Zahajte svou příští „šťastnou hodinku“ ovocnými koktejly. 

 

JE ČAS NA PÁRTY! VÝBORNÉ LETNÍ KOKTEJLY 3X JINAK 

Na zdraví! Ať už jde o zahradní party, grilování nebo dámskou jízdu - v létě patří osvěžující koktejly k jakémukoli dobrému večírku stejně jako výborné jídlo a malé jednohubky. Ty správné recepty najdete v našem dnešním textu. Můžete se těšit na koktejly s alkoholem, bez alkoholu nebo v podobě ledového nanuku. Protřepat nebo míchat? Na tom nezáleží, protože všechny jsou vynikající. Ovocný, krémový nebo na špejli - který koktejl je váš oblíbený?


 

SMETANOVĚ SLADKÝ: NEALKOHOLICKÝ KOKOSOVÝ KOKTEJL S GRANÁTOVÝM JABLKEM

Ideální na dámskou jízdu – nealkoholický koktejl s kokosem.

Dobří hostitelé samozřejmě nabízejí svým hostům i nealkoholické nápoje. Pokud si však myslíte, že stačí voda a limonáda, jste na omylu, protože existuje mnoho lahodných koktejlů, které vůbec žádný alkohol nepotřebují. Gurmáni si přijdou na své díky smetanově sladkému kokosovému koktejlu. Šťáva z granátového jablka dodá nápoji ovocný nádech.

 

RŮŽOVÝ PARTY DRINK SE UMÍCHÁ VELMI RYCHLE:

2 cl kokosového mléka

2 cl šťávy z granátového jablka

1 cl ananasové šťávy

semínka granátového jablka

plátky sušeného kokosu

 

Na ozdobu použijte semínka granátového jablka a kokosové plátky. Na zdraví! Na vydařený večer!

 

Krátce v šejkru protřepejte kokosové mléko, šťávu z granátového jablka a ananasovou šťávu a poté nalijte do sklenice. Ve štíhlé sklenici na martini vypadá nápoj obzvlášť elegantně a vizuálně přitažlivě. Na závěr stačí na ozdobu přidat několik jednotlivých semínek granátového jablka a kokosové lupínky. Na zdraví!

 

TROPICKY PIKANTNÍ: MELOUNOVÉ WOO WOO S ALKOHOLEM

S deštníčkem, šarmem a melounem!

Drobné občerstvení na večírek je připraveno, chybí už jen nápoje. Vzpomeňte si na motto: „léto, slunce, dovolená“ a připravte si ten správný koktejl. Pikantní, svěží "Woo Woo" dodává večírku retro nádech a díky vodnímu melounu dostává tropický šmrnc. Módní nápoj ze 70. let chutná ovocně a letně - ale pozor, má pořádnou sílu.

Plátky ovoce, koktejlové deštníčky a zlatá brčka ozdobí každý nápoj.

A TADY JE RECEPT NA ALKOHOLICKÝ MELOUNOVÝ WOO WOO KOKTEJL:

plátek melounu

3 cl vodky

3 cl broskvové pálenky

6 cl brusinkového džusu


Z melounu odkrojte plátek o šířce prstu a odstraňte z něj semínka. Odřízněte slupku a dužninu rozmixujte v mixéru.  Poté naplňte koktejlový šejkr vodkou, broskvovým šnapsem, brusinkovou šťávou a melounovým pyré. K servírování se nejvíce hodí vysoké sklenice typu „highball“, krásně v nich vynikne svěží barva koktejlu.  

Na ozdobu přidejte na okraj sklenice plátek kiwi, koktejlový deštníček a brčko – a máte hotovo!

Tip na zdobení: Místo plastových brček použijte ekologické alternativy z papíru nebo nerezové oceli, které lze očistit a použít opakovaně.

 

 

LEDOVÉ: NANUKY S GINEM A TONIKEM A JAHODAMI

 

Báječné letní osvěžení: nanuky na špejli.

Tak trochu jiný druh aperitivu! Místo welcome drinku překvapte své hosty na příštím letním večírku koktejlovým nanukem. Gin s tonikem zmrazíte s jahodami, limetkou a čerstvou mátou. Tuto pochoutku si oblíbí téměř každý a navíc je to perfektní aperitiv. Chladivé osvěžení si se svými hosty vychutnáte obzvlášť v parném létě.

 

NA 4 NANUKY BUDETE POTŘEBOVAT TYTO INGREDIENCE:

8 cl ginu

10 cl tonikové vody

1 limetka

100 g jahod

čerstvá máta

4 formy na nanuky

 

Ledové osvěžení na špejli! Barevné nanuky budou  hitem letní party.

 

Limetku a jahody důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Poté plátky ovoce vložte do formiček na nanuky. Smíchejte gin s tonikem a nalijte do formiček. Přibližně po 8 hodinách jsou nanuky zmrzlé a můžete je dát do poháru s několika kostkami ledu nebo podávat na vychlazeném servírovacím tácku.

Tip: Pro verzi bez alkoholu stačí místo ginu a toniku použít ovocnou šťávu.



VYCHYTÁVKA NA PARTY: VYLEPŠETE KOSTKY LEDU OVOCEM A BYLINKAMI

Barevné kostky ledu promění i obyčejnou vodu v drink.

 

"Sklenici vody, prosím!" – Díky našemu malému triku vylepšíte i takto zdánlivě nudný nápoj. Do zásobníku na kostky ledu dejte ovoce nebo bylinky, například maliny, plátky limetky nebo lístky čerstvé máty, a teprve poté nalijte vodu. Skvělý efekt při zmrazení vytvoří také rozmarýn. Ocení to nejen ti, co na party dorazí vlastním autem, ale taky každý, kdo chce mezi koktejly usrkávat vodu.

 

Malé ovocné bobulky budou v kostkách ledu vypadat skvěle. Obzvlášť když dáte nápoj do sklenice z broušeného skla.

Užijte si přípravu, přípitek a popíjení!

 

 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat