Nadýchané lívance s bezovým sirupem
2025. 1. 16. | Tereza
Užijte si pozdní víkendovou snídani a trošku se rozmazlete. Lívance se díky našlehání a prášku do pečiva krásně nafouknou a budou lehké jako obláček.
Na 4 porce potřebujeme:
- 300 g hladké špaldové mouky
- 250 ml mléka
- 1 ks vejce
- šťáva a kůra z jednoho citrónu
- špetka soli
- 2 polévkové lžíce bezového sirupu
- 1 polévková lžíce oleje + olej na smažení
- 1/4 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce medu na podávání
Postup:
1) V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva.
2) Poté přidejte mléko, vejce a pomocí elektrického mixéru vyšlehejte.
3) Nakonec přidejte sůl, bezový sirup a olej a vše dobře promíchejte.
4) Takto připravené těsto nechte minimálně 20 minut odpočívat.
5) Citrusové plody oloupejte, ořízněte bílé zbytky kůry a nakrájejte na kolečka.
6) Pánev na lívance vymažte troškou oleje a postupně lívance usmažte. Ideálně na mírném ohni, aby se lívance propekly i zevnitř.
Dobrou chuť!
###TIP###
Podávejte s plátkami citrónu, pokapané medem a ozdobené kvítky bezu.