Nadýchané lívance s bezovým sirupem


2024. 4. 16. | Tereza

Nadýchané lívance s bezovým sirupem

Užijte si pozdní víkendovou snídani a trošku se rozmazlete. Lívance se díky našlehání a prášku do pečiva krásně nafouknou a budou lehké jako obláček.

Na 4 porce potřebujeme:

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • šťáva a kůra z jednoho citrónu
  • špetka soli
  • 2 polévkové lžíce bezového sirupu
  • 1 polévková lžíce oleje + olej na smažení
  • 1/4 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce medu na podávání

 

Postup:

1) V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva. 

2) Poté přidejte mléko, vejce a pomocí elektrického mixéru vyšlehejte.

3) Nakonec přidejte sůl, bezový sirup a olej a vše dobře promíchejte.

4) Takto připravené těsto nechte minimálně 20 minut odpočívat.

5) Citrusové plody oloupejte, ořízněte bílé zbytky kůry a nakrájejte na kolečka.

6) Pánev na lívance vymažte troškou oleje a postupně lívance usmažte. Ideálně na mírném ohni, aby se lívance propekly i zevnitř.

Dobrou chuť!

###TIP###

Podávejte s plátkami citrónu, pokapané medem a ozdobené kvítky bezu.

Sdílejte to s ostatními!

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat