Mini pavlovy s citrónovým krémem
2024. 9. 19. | admin
Pavlova je láska na první ochutnání. Ze 4 surovin máte naprosto luxusní pusinkový dezert hodný mistrů cukrářů.
Na 8 ks menších pavlov potřebujeme:
- 4 bílky
- 200 g cukru krystal
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky bílého vinného octa
Na citrónový krém potřebujeme:
- 4 žloutky
- 100 g cukru
- 150 ml citrónové šťávy
- 70 g másla
- kůra z 1 citrónu
- 200 ml smetany ke šlehání min. 30%
Postup:
1) Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 80 stupňů a na plech dejte pečící papír.
2) Pak se pusťte do bílků. Nejprve je šlehejte na nejnižších otáčkách a až postupně přidávejte výkon. Po cca 2 minutách, když už bílky začnou přeměňovat na sníh, postupně za stálého šlehání, přidejte cukr. Když už jsou bílky s cukrem skoro vyšlehané, přidejte škrob a ocet a šlehejte do tuha.
3) Tuhý sníh dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou na dávejte na plech. Pavlovy musí mít plné dno a ideální je udělat i trochu okraj aby v nich držel krém.
4) Dejte péct na přibližně 90 minut. Během pečení troubu neotvírejte. Poté, troubu vypněte a nechte Pavlovy zcela vychladnout v troubě. Ideálně přes noc.
5) Na citrónový krém si smíchejte žloutky s cukrem a pomocí metly zlehka vyšlehejte. Dejte nad vodní lázeň, přidejte citrónovou šťávu a kůru spolu s máslem a míchejte dokud krém nezhoustne. Potom ho přelijte do sklenice, přikryjte potravinovou fólií tak, aby se povrch dotýkal fólie a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
6) Nakonec vyšlehejte smetanu do tuha, přidejte 2 lžíce citrónového krému a dobře promíchejte.
7) Pavlovy naplňte ochucenou šlehačkou a můžete přidat ještě extra citrónový krém na vrch. Ihned podávejte.
Dobrou chuť!
###TIP###
Krém na náplň můžete obměňovat dle libosti. Vyzkoušejte mučenkový nebo malinový!