Mini pavlovy s citrónovým krémem


2024. 4. 17. | admin

Mini pavlovy s citrónovým krémem

Pavlova je láska na první ochutnání. Ze 4 surovin máte naprosto luxusní pusinkový dezert hodný mistrů cukrářů. 

Na 8 ks menších pavlov potřebujeme:

  • 4 bílky
  • 200 g cukru krystal
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky bílého vinného octa

 

Na citrónový krém potřebujeme:

  • 4 žloutky
  • 100 g cukru
  • 150 ml citrónové šťávy
  • 70 g másla
  • kůra z 1 citrónu
  • 200 ml smetany ke šlehání min. 30%

 

Postup:

1) Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 80 stupňů a na plech dejte pečící papír.

2) Pak se pusťte do bílků. Nejprve je šlehejte na nejnižších otáčkách a až postupně přidávejte výkon. Po cca 2 minutách, když už bílky začnou přeměňovat na sníh, postupně za stálého šlehání, přidejte cukr. Když už jsou bílky s cukrem skoro vyšlehané, přidejte škrob a ocet a šlehejte do tuha.

3) Tuhý sníh dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou na dávejte na plech. Pavlovy musí mít plné dno a ideální je udělat i trochu okraj aby v nich držel krém.

4) Dejte péct na přibližně 90 minut. Během pečení troubu neotvírejte. Poté, troubu vypněte a nechte Pavlovy zcela vychladnout v troubě. Ideálně přes noc.

5) Na citrónový krém si smíchejte žloutky s cukrem a pomocí metly zlehka vyšlehejte. Dejte nad vodní lázeň, přidejte citrónovou šťávu a kůru spolu s máslem a míchejte dokud krém nezhoustne. Potom ho přelijte do sklenice, přikryjte potravinovou fólií tak, aby se povrch dotýkal fólie a nechte vychladnout při pokojové teplotě.

6) Nakonec vyšlehejte smetanu do tuha, přidejte 2 lžíce citrónového krému a dobře promíchejte.

7) Pavlovy naplňte ochucenou šlehačkou a můžete přidat ještě extra citrónový krém na vrch. Ihned podávejte.

Dobrou chuť!

 

###TIP###

Krém na náplň můžete obměňovat dle libosti. Vyzkoušejte mučenkový nebo malinový!

Sdílejte to s ostatními!

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat