Okurková limonáda s mátou
2024. 9. 18. | Tereza
Vynález století! Okurková limonáda je jedna z vůbec nejvíc osvěžujících limonád, které existují! Nebojte se ji vyzkoušet, je vážně světová!
Na recept potřebujeme:
- 4 ks salátové okurky
- 100 ml cukrového rozvaru (100 g cukru, 90 g vody)
- šťáva ze 2 - 3 citrónů
- 30 - 60 g máty
- plátky okurky, citrónu, limetky a máta na ozdobu
- led
Postup:
1) Nejdříve si připravte cukrový rozvar. Do pánve nasypte cukr a vodu. Na vysokém plameni přiveďte k varu a nechte 4 - 5 minut bublat do sirupovité konzistence (opravdu stačí max. 5 minut, sirup nemusí být příliš hustý). Mělo by Vám vzniknout kolem 100 ml sirupu, který nechte vychladnout.
2) Okurky omyjte, oloupejte a rozmixujte. Pro dosažení opravdu kašovité konzistence můžete nejdříve použít food procesor a poté ještě ruční mixér.
3) Mátu opláchněte vodou a svažte kuchyňským provázkem u stonků.
4) Do KILNER nádoby nalijte okurkovou směs, přidejte šťávu z citrónů smíchanou s cukrovým rozvarem a zamíchejte. Dolijte vodou do 3/4 nádoby dle chuti a vložte mátu tak, aby se konce máčely v limonádě (můžete ji uvázat za hrdlo, aby držela nahoře).
5) Do KILNER nádoby dále přidejte plátky okurky, citrónu a třeba i limetky.
6) Do skleniček navrstvěte led, lídstky máty, plátky okurky i citrónu a dolijte limonádou.
Příjemné osvěžení!
###TIP###
Servírujte vždy perfektně nachlazené - pro milovníky sladších a jemnějších chutí doporučujeme přidat med, který k okurce skvěle sedí.