Podzimní hygge


2024. 4. 24. | admin

Podzimní hygge

Podzim je synonymem pro teplo domova, klidnější večery a kratší dny. Je to období, kdy čas plyne tak nějak pomaleji a nemusíme nikam spěchat.


Podzim je synonymem pro teplo domova, klidnější večery a kratší dny. Je to období, kdy čas plyne tak nějak pomaleji a nemusíme nikam spěchat. A takový čas je hezké strávit s rodinou či s přáteli.

Každodenní život je velice hektický, vypnout po celém dni a dostat se do správné pomalé podzimní nálady tak může být těžké. A možná právě proto se dánský recept na pohodu „hygge“ stal před několika lety tolik populárním. Je sice těžké v češtině přesně vyjádřit, co slovo hygge znamená, ale lze si to představit jako kombinaci štěstí, spokojenosti, rodiny a přátel. Udělejte si zcela vědomě čas pro své blízké i pro sebe, sedněte si všichni společně ke stolu a užívejte si ty krásné životní okamžiky, protože tyto drobné maličkosti nás ve skutečnosti naplňují energií a dělají nás šťastnými. 

Dostat se do dobré nálady je především na vás, ale my vám k tomu můžeme pomoct. Útulné a příjemné prostředí totiž bude perfektním základem pro relaxaci během podzimu a zimy. Ať už si budete užívat v teple domova nebo ve společnosti.

Měkoučké polštáře, hebké přikrývky, koberečky a samozřejmě osvětlení v příjemně teplé barvě. Poradíme vám, jak doma vytvořit příjemnou atmosféru!

 

 

SVĚTLA ROZSVÍTIT, MYŠLENKY VYPNOUT!


Skutečný pocit hygge pomůžou vytvořit správné barvy teplého světla, plápolající svíčky, světelné řetězy a malé stolní lampy. Na podnos na konferenční stolek můžete také postavit svíčky různých barev a velikostí. Pak už jen stačí tu a tam dozdobit domov šiškami, žaludy a barevnými listy nasbíranými na procházce v lese. Útulně budou ve váze působit také celé větvičky nebo sušené květiny.

Tip: Nebojte se kombinovat svíčky různých barev a velikostí, ale nepřežeňte to. Bohatě budou stačit tři různé barvy.

 

 

BARVY ZEMĚ, BÍLÁ A JEMNĚ RŮŽOVÁ

Teplo vašemu domovu dodají tóny hnědé a béžové barvy, ale také uklidňující šedá, čistá bílá nebo černá barva. Všechny tyto barvy můžete projasnit doplňky v jemně růžové, světle žluté, tmavě zelené nebo zlatavé barvě. K zemitým hnědým a béžovým tonům se budou skvěle hodit všechny doplňky z přírodních materiálů jako je teplé dřevo, hebká bavlna, svěží len či koše pletený z mořské trávy.

 

 

SÍLA SPOLEČNÉHO ČASU U STOLU


Pohoštění je důležitou součástí času stráveného s rodinou a přáteli. Ať už hostíte vy sami nebo jste naopak hostem, krásně prostřený stůl a jídlo, které si společně vychutnáte, jsou tím pravým základem pro dlouhou konverzaci.

Hezky a s láskou prostřít stůl není vůbec složité: dejte na stůl plátěný ubrus, nádobí z kameniny nebo porcelánu, přidejte jednoduché sklenice a dozdobte sušenými květinami a svíčkami. 

Jedno jediné pravidlo je třeba dodržet: méně znamená více. S výzdobou stolu to nepřehánějte. Cílem není nablýskaný stůl, ale harmonie a domácky teplá atmosféra.

A hlavně -  nezapomínejte, že věci kolem vás nepřinesou hygge za vás. Dopřejte si čas na pravidelný odpočinek, užívejte si každodenní život, zkrášlete si prostředí kolem sebe a pak se určitě snáz dostanete do té správné podzimní hygge nálady. 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat