Palačinky z červené řepy
2023. 12. 9. | admin
Vábení farmářského trhu je vždy silnější než ruka, která pak nese všechnu tu zeleninu až domů. Pokud jste to s nákupem zeleniny přehnali, zkuste vylepšit své již vyzkoušené recepty. Svůj jídelníček tím zpestříte - tentokrát doslova.
Také můžete nechat svého potomka připravit palačinky k snídani, obědu i večeři.
Pro barevné zpestření jsme zvolili kombinaci červené řepy a palačinek, které se skvěle doplňují s podzimní dýní.
Navíc si k tomu můžete přidat ještě třeba zelené fazolky, ale tuto ingredienci můžete nahradit jakoukoli jinou zeleninou, kterou doma najdete, protože pokrmem plným barevné a výživné zeleniny nic nezkazíte.
NA PALAČINKY Z ČERVENÉ ŘEPY BUDETE POTŘEBOVAT:
-
150 g špaldové mouky
-
100 g ovesné mouky
-
1 velká špetka prášku do pečiva
-
1 středně velká červená řepa
-
1 velká špetka soli
-
2 polévkové lžíce cukru z kokosových květů
-
1 lžíce kokosového oleje nebo neutrálního ochuceného tuku
-
2 vejce
-
2,5 dl mléka nebo jakéhokoli rostlinného mléka
K PŘÍPRAVĚ DÝŇOVÉHO KRÉMU BUDE POTŘEBA:
-
1 malá dýně
-
200 ml ovesné smetany
-
1 lžíce datlového sirupu
-
1 velká špetka muškátového oříšku
-
1 malá špetka skořice
-
1 velká špetka soli
-
voda na zředění podle potřeby
K TOMU SI MŮŽETE PODUSIT ZELENÉ FAZOLKY:
-
1 lžíce másla
-
1 velká špetka soli
-
1 stroužek česneku
-
1 velká špetka pepře
Všechny ingredience na palačinky smíchejte tak, jak jste zvyklí. A pak přijde to kouzlo – do těsta nastrouhejte předem uvařenou nebo upečenou červenou řepu. Palačinky pak budou krásně růžové. Jste-li odvážnější, můžete použít i syrovou řepu, ale výsledný pokrm bude vždy trošku tužší.
Palačinky usmažte na pánvi na středním ohni na troše kokosového oleje.
Mezitím nakrájejte dýni a osmahněte ji. Poté ji rozšťouchejte s ostatními ingrediencemi, abyste získali hedvábnou konzistenci.
Zelené fazolky orestujte na másle, česneku a koření.
Na plátky si nakrájejte červené zelí, barevně vše doplní a díky němu bude celý pokrm křupavý.
Palačinky nechte mírně vychladnout, aby se při zdobení nerozpadly a zbytek už je to jenom na vaší fantazii.
Dobrou chuť!