Palačinky z červené řepy


2024. 4. 16. | admin

Palačinky z červené řepy

 

Vábení farmářského trhu je vždy silnější než ruka, která pak nese všechnu tu zeleninu až domů. Pokud jste to s nákupem zeleniny přehnali, zkuste vylepšit své již vyzkoušené recepty. Svůj jídelníček tím zpestříte - tentokrát doslova. 

Také můžete nechat svého potomka připravit palačinky k snídani, obědu i večeři. 

Pro barevné zpestření jsme zvolili kombinaci červené řepy a palačinek, které se skvěle doplňují s podzimní dýní. 

Navíc si k tomu můžete přidat ještě třeba zelené fazolky, ale tuto ingredienci můžete nahradit jakoukoli jinou zeleninou, kterou doma najdete, protože pokrmem plným barevné a výživné zeleniny nic nezkazíte.

 

NA PALAČINKY Z ČERVENÉ ŘEPY BUDETE POTŘEBOVAT:
 

  • 150 g špaldové mouky

  • 100 g ovesné mouky

  • 1 velká špetka prášku do pečiva

  • 1 středně velká červená řepa

  • 1 velká špetka soli

  • 2 polévkové lžíce cukru z kokosových květů

  • 1 lžíce kokosového oleje nebo neutrálního ochuceného tuku

  • 2 vejce

  • 2,5 dl mléka nebo jakéhokoli rostlinného mléka

 

K PŘÍPRAVĚ DÝŇOVÉHO KRÉMU BUDE POTŘEBA: 
 

  • 1 malá dýně

  • 200 ml ovesné smetany

  • 1 lžíce datlového sirupu

  • 1 velká špetka muškátového oříšku

  • 1 malá špetka skořice

  • 1 velká špetka soli

  • voda na zředění podle potřeby

 

K TOMU SI MŮŽETE PODUSIT ZELENÉ FAZOLKY:

 

  • 1 lžíce másla

  • 1 velká špetka soli

  • 1 stroužek česneku

  • 1 velká špetka pepře

 

 

Všechny ingredience na palačinky smíchejte tak, jak jste zvyklí. A pak přijde to kouzlo – do těsta nastrouhejte předem uvařenou nebo upečenou červenou řepu. Palačinky pak budou krásně růžové. Jste-li odvážnější, můžete použít i syrovou řepu, ale výsledný pokrm bude vždy trošku tužší. 

Palačinky usmažte na pánvi na středním ohni na troše kokosového oleje.

Mezitím nakrájejte dýni a osmahněte ji. Poté ji rozšťouchejte s ostatními ingrediencemi, abyste získali hedvábnou konzistenci.

Zelené fazolky orestujte na másle, česneku a koření.

Na plátky si nakrájejte červené zelí, barevně vše doplní a díky němu bude celý pokrm křupavý. 

Palačinky nechte mírně vychladnout, aby se při zdobení nerozpadly a zbytek už je to jenom na vaší fantazii. 

Dobrou chuť!

 

 

 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat