Ořechy plněné krémem
2024. 11. 14. | Tereza
Milujete vlašské ořechy? V tom případě musíte ořechy plněné krémem přidat do svého vánočního receptáře. Toto cukroví patří k těm nejtradičnějším a zároveň hvězdně úspěsným. Přejeme dobrou chuť.
Na recept potřebujeme:
- 250 g másla
- 350 g hladké mouky
- 150 g cukru moučka
- 120 g vlašských ořechů
- Van Houten kakao (volitelné)
- formičky na ořechy
Na krém potřebujeme:
- 100 g másla
- 100 g cukru moučka
- 40 g vlašských ořechů
- Van Houten kakao (volitelné)
Postup:
1. Mouku a cukr prosejte na vál. Přisypte najemno namleté ořechy a přidejte na plátky nakrájené máslo. Pokud chcete, aby vaše ořechy byly tmavé, přidejte dvě lžíce kvalitního kakaa.
2. Špičkami prstů zpracujte těsto do pomyslné drobenky a poté ho spojte pomocí hrany dlaně.
3. Vytvořte kouli a zabalte ji do dvou vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ale lepší je nechat ho přes noc.
4. Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Těsto napěchujte do formiček na ořechy. Nezapomeňte nechat prohlubeň na krém. Ořechy pečte v troubě asi 8 minut.
5. Hotové ořechy ještě zatepla vyklepněte z formiček, nechte zchladnout a plňte krémem. Jsou ihned měkké, tudíž je nemusíte nechávat odležet.
Postup krém:
1. Máslo pokojové teploty mixujte 7 minut samotné, dokud nenabyde na objemu. Bude krásně nadýchané a světlé.
2. Do másla přidejte cukr podle chuti a ořechy. Pokud máte světlé ořechy, hodí se tmavý krém.
3. Přidejte tedy 4 lžíce kvalitního kakaa a promíchejte, dokud nebude krém hezky zabarvený.
4. Krém naneste do zdobícího pytlíku s úzkou trezírovací špičkou a nastříkejte ho do ořechů. Pokud nemáte sáček, ořechy můžete promazat pomocí nože.
###TIP###
Pro lahodnější chuť krému, přidejte lžičku vanilkového aroma, které krém nádherně provoní a ještě více zjemní.