Ořechy plněné krémem

Zpět

2. VLNA LETNÍHO VÝPRODEJE AŽ - 60%

Na recept potřebujeme:

  • 250 g másla
  • 350 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 120 g vlašských ořechů
  • Van Houten kakao (volitelné)
  • formičky na ořechy

 

Na krém potřebujeme:

  • 100 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 40 g vlašských ořechů
  • Van Houten kakao (volitelné)

 

Postup:

1. Mouku a cukr prosejte na vál. Přisypte najemno namleté ořechy a přidejte na plátky nakrájené máslo. Pokud chcete, aby vaše ořechy byly tmavé, přidejte dvě lžíce kvalitního kakaa.

2. Špičkami prstů zpracujte těsto do pomyslné drobenky a poté ho spojte pomocí hrany dlaně.

3. Vytvořte kouli a zabalte ji do dvou vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ale lepší je nechat ho přes noc.

4. Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Těsto napěchujte do formiček na ořechy. Nezapomeňte nechat prohlubeň na krém. Ořechy pečte v troubě asi 8 minut. 

5. Hotové ořechy ještě zatepla vyklepněte z formiček, nechte zchladnout a plňte krémem. Jsou ihned měkké, tudíž je nemusíte nechávat odležet. 

 

Postup krém:

1. Máslo pokojové teploty mixujte 7 minut samotné, dokud nenabyde na objemu. Bude krásně nadýchané a světlé.

2. Do másla přidejte cukr podle chuti a ořechy. Pokud máte světlé ořechy, hodí se tmavý krém.

3. Přidejte tedy 4 lžíce kvalitního kakaa a promíchejte, dokud nebude krém hezky zabarvený.

4. Krém naneste do zdobícího pytlíku s úzkou trezírovací špičkou a nastříkejte ho do ořechů. Pokud nemáte sáček, ořechy můžete promazat pomocí nože.

 

 

###TIP###

Pro lahodnější chuť krému, přidejte lžičku vanilkového aroma, které krém nádherně provoní a ještě více zjemní.


Související produkty:

10194451
| 1 |