paperplane social-pinterest social-facebook social-twitter instagram email social-pinterest google-plus bag
Připraveno ve spolupráci s LaPetit.sk

Ovesná kaše s kokosovým mlékem


Ovesná kaše s kokosovým mlékem Ovesná kaše

Ovesnou kaši na snídani jsme si oblíbili především v chladných měsících, kdy Vás po ránu krásně zahřeje. Zkuste naši variantu s kokosovým mlékem a slaďoučkou marakujou, kterou si bezpochyby zamilujete.

20 MIN PORCE 2

Ovesná kaše s kokosovým mlékem

Na 2 porce potřebujeme:

  • 1 šálek ovesných vloček (250 ml)
  • 1 konzerva kokosového mléka (400 g, 82% podíl kokosu)
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 3 polévkové lžíce kokosových plátků
  • 2 ks ovoce marakuja
  • 1/2 lžičky sušené kurkumy
  • špetka soli

 

Postup:

1) Ovesné vločky rozmixujeme na hrubo, menší vločky se totiž rychleji uvaří. Případně můžete použít jemné vločky, které není třeba mixovat.

2) Kokosové mléko promícháme, aby se spojilo (ideálně zahřejeme), odlijeme 1/2 šálku, do které přidáme kurkumu a 2 polévkové lžíce medu. Vznikne tzv. zlaté mléko, které odložíme bokem.

3) Do hrnce dáme vločky, zbytek mléka, sůl a zbytek medu a na mírném plameni vaříme za stálého míchání přibližně 10 - 15 minut (dle velikosti vloček). Pokud se mléko v průběhu vaření příliš rychle vsákne, můžeme přidat trochu vody.

4) Na pánvi na sucho opečeme kokosové plátky a necháme vychladnout.

5) Uvařenou kaši rozdělíme do misek, dozdobíme marakujou, plátky kokosu a zalijeme zlatým mlékem.

 

Dobrou chuť!

TIP

Místo marakuji můžete použít například zralé mango, které bude s kokosovým mlékem také skvělá kombinace. Dozdobit pak můžete také oblíbenými oříšky či semínky.



Související produkty: