Ovesná kaše s kokosovým mlékem
2025. 2. 10. | Tereza
Ovesnou kaši na snídani jsme si oblíbili především v chladných měsících, kdy Vás po ránu krásně zahřeje. Zkuste naši variantu s kokosovým mlékem a slaďoučkou marakujou, kterou si bezpochyby zamilujete.
Na 2 porce potřebujeme:
- 1 šálek ovesných vloček (250 ml)
- 1 konzerva kokosového mléka (400 g, 82% podíl kokosu)
- 3 polévkové lžíce medu
- 3 polévkové lžíce kokosových plátků
- 2 ks ovoce marakuja
- 1/2 lžičky sušené kurkumy
- špetka soli
Postup:
1) Ovesné vločky rozmixujeme na hrubo, menší vločky se totiž rychleji uvaří. Případně můžete použít jemné vločky, které není třeba mixovat.
2) Kokosové mléko promícháme, aby se spojilo (ideálně zahřejeme), odlijeme 1/2 šálku, do které přidáme kurkumu a 2 polévkové lžíce medu. Vznikne tzv. zlaté mléko, které odložíme bokem.
3) Do hrnce dáme vločky, zbytek mléka, sůl a zbytek medu a na mírném plameni vaříme za stálého míchání přibližně 10 - 15 minut (dle velikosti vloček). Pokud se mléko v průběhu vaření příliš rychle vsákne, můžeme přidat trochu vody.
4) Na pánvi na sucho opečeme kokosové plátky a necháme vychladnout.
5) Uvařenou kaši rozdělíme do misek, dozdobíme marakujou, plátky kokosu a zalijeme zlatým mlékem.
Dobrou chuť!
###TIP###
Místo marakuji můžete použít například zralé mango, které bude s kokosovým mlékem také skvělá kombinace. Dozdobit pak můžete také oblíbenými oříšky či semínky.