Kokosovo-mandlová granola
2024. 12. 14. | admin
Když jednou ochutnáte domácí granolu, už si nikdy cereálie v obchodě nekoupíte. Pokud ji uchováte ve vzduchotěsné nádobě, vydrží Vám i několik týdnů. Jednoduše tak máte zdravou a lahodnou svačinku nebo snídani vždy po ruce. A třeba kombinace s kokosovým jogurtem a čerstvým ovocem? Naprosto luxusní!
Na 1 sklenici potřebujeme:
- 1 šálek ovesných vloček
- 1 šálek mandlí (celá jádra)
- 2 polévkové lžíce chia semínek
- 1/4 šálku javorového sirupu
- 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 1/2 šálku kokosových lupínků (plátků)
Postup:
1) V misce smíchejte ovesné vločky, javorový sirup a mandle. Vše dobře promíchete.
2) Směs vysypte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C na přibližně 20 minut.
3) Během pečení směs alespoň jednou promíchejte, aby se oříšky i vločky opekly z každé strany.
4) Po 20 minutách přidejte strouhaný kokos, kokosové lupínky a chia semínka. Pečte dalších 10 minut.
5) Po upečení nechte granolu zcela vychladnout a uchovejte ve vzduchotěsné nádobě, aby vydržela déle křupavá.
Dobrou chuť!
###TIP###
Pokud máte rádi vlašské ořechy, med nebo dýňová semínka, klidně přidejte. Kouzlo domácí granoly tkví v její variabilitě. Nejdůležitější je dodržet přesnou dobu pečení, aby se granola nepřipálila.