Kokosovo-mandlová granola


2024. 3. 19. | admin

Kokosovo-mandlová granola

Když jednou ochutnáte domácí granolu, už si nikdy cereálie v obchodě nekoupíte. Pokud ji uchováte ve vzduchotěsné nádobě, vydrží Vám i několik týdnů. Jednoduše tak máte zdravou a lahodnou svačinku nebo snídani vždy po ruce. A třeba kombinace s kokosovým jogurtem a čerstvým ovocem? Naprosto luxusní!

Na 1 sklenici potřebujeme:

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 1 šálek mandlí (celá jádra)
  • 2 polévkové lžíce chia semínek
  • 1/4 šálku javorového sirupu
  • 1/2 šálku strouhaného kokosu
  • 1/2 šálku kokosových lupínků (plátků)

 

Postup:

1) V misce smíchejte ovesné vločky, javorový sirup a mandle. Vše dobře promíchete.

2) Směs vysypte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C na přibližně 20 minut. 

3) Během pečení směs alespoň jednou promíchejte, aby se oříšky i vločky opekly z každé strany.

4) Po 20 minutách přidejte strouhaný kokos, kokosové lupínky a chia semínka. Pečte dalších 10 minut.

5) Po upečení nechte granolu zcela vychladnout a uchovejte ve vzduchotěsné nádobě, aby vydržela déle křupavá.

 

Dobrou chuť!

###TIP###

Pokud máte rádi vlašské ořechy, med nebo dýňová semínka, klidně přidejte. Kouzlo domácí granoly tkví v její variabilitě. Nejdůležitější je dodržet přesnou dobu pečení, aby se granola nepřipálila.

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat