paperplane social-pinterest social-facebook social-twitter instagram email social-pinterest google-plus bag
Připraveno ve spolupráci s LaPetit.sk

Červené kari s kuřecím masem, zeleninou a edamame


Červené kari s kuřecím masem, zeleninou a edamame Kari

Jestli vás něco zaručeně rozpálí, tak je to právě kari. Jeden ze super rychlých a nejoblíbenějších asijských pokrmů si můžete připravit na milión způsobů. My zbožňujeme tohle červené, které je výborné i jen se zeleninou. 

30 MIN PORCE 2

Červené kari s kuřecím masem, zeleninou a edamame

Na 2 porce potřebujeme:

  • 125 g cukety
  • 125 g květáku
  • 125 g mini kukuřiček
  • 100 g edamame
  • 200 g kuřecího masa (prsa)
  • 1 konzerva kokosového mléka (400 g)
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • 2 polévkové lžíce červené kari pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 3 polévkové lžíce rybí omáčky

 

Postup:

1) Na kari je třeba mít vše přichystané, protože se vaří velmi rychle a člověk přitom nestíhá krájet :).

2) Maso, cuketu, květák a mini kukuřičky nakrájejte na přibližně stejně velké kousky.

3) Česnek a zázvor nakrájejte na drobno.

4) V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a zázvor a asi 1 minuty zprudka restujte.

5) Přidejte maso a opečte z každé strany. Opečené maso vyjměte a přidejte kari pastu. Dobře promíchejte a restujte, dokud se nerozvinou všechny vůně.

6) Do kari pasty přidejte květák, promíchejte a zalijte kokosovým mlékem. Vařte přibližně 3 minuty.

7) Potom do pánve přidejte zbylou zeleninu, opečené maso a edamame. Vařte ještě 2-3 minuty.

8) Na závěr přidejte rybí omáčku a kari ochutnejte. Jestli je dostatečně pikantní a výrazné, můžete podávat. Ideálně s miskou rýže.

 

Dobrou chuť!

TIP

Ozdobte čerstvými bylinkami a koriandrem. Kari si můžete připravit s jiným oblíbeným masem nebo vegetariánskou verzi s tofu.



Související produkty:

MIKADO Hůlky