Červené kari s kuřecím masem, zeleninou a edamame
2024. 12. 10. | admin
Jestli vás něco zaručeně rozpálí, tak je to právě kari. Jeden ze super rychlých a nejoblíbenějších asijských pokrmů si můžete připravit na milión způsobů. My zbožňujeme tohle červené, které je výborné i jen se zeleninou.
Na 2 porce potřebujeme:
- 125 g cukety
- 125 g květáku
- 125 g mini kukuřiček
- 100 g edamame
- 200 g kuřecího masa (prsa)
- 1 konzerva kokosového mléka (400 g)
- 2 polévkové lžíce řepkového oleje
- 2 polévkové lžíce červené kari pasty
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 3 polévkové lžíce rybí omáčky
Postup:
1) Na kari je třeba mít vše přichystané, protože se vaří velmi rychle a člověk přitom nestíhá krájet :).
2) Maso, cuketu, květák a mini kukuřičky nakrájejte na přibližně stejně velké kousky.
3) Česnek a zázvor nakrájejte na drobno.
4) V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a zázvor a asi 1 minuty zprudka restujte.
5) Přidejte maso a opečte z každé strany. Opečené maso vyjměte a přidejte kari pastu. Dobře promíchejte a restujte, dokud se nerozvinou všechny vůně.
6) Do kari pasty přidejte květák, promíchejte a zalijte kokosovým mlékem. Vařte přibližně 3 minuty.
7) Potom do pánve přidejte zbylou zeleninu, opečené maso a edamame. Vařte ještě 2-3 minuty.
8) Na závěr přidejte rybí omáčku a kari ochutnejte. Jestli je dostatečně pikantní a výrazné, můžete podávat. Ideálně s miskou rýže.
Dobrou chuť!
###TIP###
Ozdobte čerstvými bylinkami a koriandrem. Kari si můžete připravit s jiným oblíbeným masem nebo vegetariánskou verzi s tofu.