paperplane social-pinterest social-facebook social-twitter instagram email social-pinterest google-plus bag

Bao buns s pomalu pečeným bůčkem

Zpět
Bao buns s pomalu pečeným bůčkem Bao buns

Steamed pork buns jsou jedním z klasických asijských receptů a věříme, že si tyto napařované knedlíčky s pomalu pečeným bůčkem zamilujete stejně jako my. 

420 MIN PORCE 5

Bao buns s pomalu pečeným bůčkem

Na 5 porcí potřebujeme:

  • 800 g bůčku bez kosti
  • 1 čajová lžička koření pěti chutí
  • 150 ml sójové omáčky
  • 100 ml teryaki omáčky
  • 10 ks mražených buns (k dostání v asijských potravinách)
  • 50 ml ústřičné omáčky
  • 1 ks salátová okurka
  • 1 ks jarní cibulka
  • 1 polévková lžíce sezamových semínek
  • 50 g nesolených pražených arašídů
  • 125 ml rýžového octa
  • 200 ml horké vody
  • 50 g cukru
  • ½ lžičky soli
  • čerstvý koriandr

 

Postup:

1) Bůček zbavíme kůže a posypeme kořením pěti chutí. Zarolujeme do rolády a převážeme provázkem.

2) Dáme do pekáče, polijeme sójovou a teryaki omáčkou a pekáč přikryjeme pokličkou nebo zabalíme do alobalu. Pečeme při 100 stupních asi 8 hodin (ideálně i přes noc).

3) Po upečení bůček vyjmeme a udržujeme v těle. Výpek z pekáčku vyredukujeme v menším hrnci, dokud nezhoustne. Potom do výpeku přidáme ústřičnou omáčku a promícháme.

4) Bůček nakrájíme na plátky a opatrně promícháme ve výpeku.

5) Okurku nakrájíme na proužky pomocí škrabky na brambory, a zelejeme ji nálevem z horké vody, rýžového octa, cukru a soli. Necháme chvíli odstát.

6) Mražené buns připravíme podle návodu v bambusovém pařáku.

7) Napařené buns naplníme nakládanou okurkou, plátkem masa a dochutíme sezamovým semínkem, hrubě nasekanými arašídy, na tenko nakrájenou jarní cibulkou a lístky čerstvého koriandru.

8) Podáme se zbytkem omáčky, kterou buns přelijeme.

Dobrou chuť!

TIP

Okurku můžete nahradit mrkvičkou, případně podávat i s oběma najednou. Buns nemusíte plnit hned. Klidně dejte všechny ingredience na náplň doprostřed stolu a nechte každého ať si je naplní dle libosti.



Související produkty:

| 1 |