Připraveno ve spolupráci s Catandcook.cz

Kaštanový cheesecake


Kaštanový cheesecake Cheesecake

Podzim, chladno, sychravo... Neznáme lepší čas na kaštanový cheesecake! Nezapomeňte použít ty nejkvalitnější ingredience, jako je přírodní vanilkové aroma nebo lusk, crème fraîche a pravé máslové sušenky s vysokým obsahem másla.

240 MIN PORCE 6

Kaštanový cheesecake

Na recept potřebujeme:

  • 300 g máslových sušenek
  • 80 g pekanových ořechů
  • 100 g másla
  • pů lžičky vanilkové esence (ne umělé)
  • 550 g cream cheese
  • 180 g crème fraîche
  • 3 vejce
  • 3 žloutky
  • 140 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 170 g kaštanového pyré
  • 250 g vařených kaštanů

 

Servírování:

  • ořechy
  • javorový sirup
  • crème fraîche

 

Postup:

1) Sušenky a ořechy rozdrťte najemno. Máslo rozehřejte, kápněte do něj půl lžičky vanilky a smíchejte se sušenkovým základem.

2) Napěchujte do formy 20 - 25 cm (pokud máte menší formu, můžete udělat okraje) a dejte do lednice vychladit. Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů.

3) V míse pomocí robota mixujte krémový sýr dokud nebude hezky hladký, trvá to asi minutu. Přidávejte jedno vejce po druhém a poté žloutky.

4) Až bude směs spojená, přidejte crème fraîche. Postupně začněte přidávat cukr (asi na třikrát). Nakonec přidejte pyré a najemno nasekané kaštany.

5) Formu s korpusem vyndejte z lednice, nalijte do ni směs a dejte do trouby. Pečte cca 1 hodinu a pokud by se po této době cheesecake ještě klepal uprostřed, vypněte troubu, pootevřete ji a nechte ho tam 30 minut dojít.

6) Poté dort vyndejte, nechte zchladnout a sundejte postranní část formy. Až vychladne, dejte ho do lednice. Nejlépe chutná druhý den. Každý kousek na talířku ozdobte smetanou, ořechy a lehce polijte javorovým sirupem. 

Dobrou chuť!

TIP

Pečený cheesecake je sice trošku pracnější, ale výsledek stojí za to. Vyzkoušejte ještě sezónní dýňový cheesecake, kdy místo kaštanového pyré a kaštanů použijte domácí dýňové pyré.



Související produkty: