Grilované avokádo plněné salátkem s quinoy


2024. 5. 3. | Tereza

Grilované avokádo plněné salátkem s quinoy

Jak se dnes říká, kdo nemá rád avokádo, jako by nebyl! Obsahuje spousty vitamínů a minerálních látek a je proslulé obsahem zdravých tuků rostlinného původu. Mezi tyto zdravé látky se řadí např. kyselina olejová, lutein, kyselina listová, vitamin E, nenasycené tuky – avokádo vás tedy pomůže chránit před srdečními onemocněními, rakovinou, onemocnění mozku a očí.

Na recept potřebujeme:

  • 3 ks avokáda
  • šťáva z 1 citrónu
  • olivový olej
  • sůl
  • 50 g quinoy
  • 2 hrsti fazolek fava/hrášku
  • 5 ks ředkviček
  • 1 ks mrkve
  • olivový olej či sezamový olej na dochucení
  • koriandr, petrželka, pažitka
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

1) Quinou uvařte podle návodu na obalu. Mrkev oloupejte a škrabkou vytvořte plátky. Ředkvičky nakrájejte na menší kousky a libovolné bylinky nasekejte najemno.

2) Uvařenou quinou nechte dostatečně okapat a smíchejte s ostatními ingrediencemi.

3) Dochuťte olejem, solí a pepřem.

4) Avokáda rozpůlte, zbavte pecky a pokapejte citrónovou šťávou.

5) Mezitím rozpalte gril na 200 - 230 stupňů

6) Avokáda pomažte olivovým olejem a řeznou stranou položte na gril.

7) Opékejte asi 5 minut, sundejte z grilu a řádně osolte a opepřete. 

8) Každé avokádo naplňte salátkem a ihned podávejte.

 

Dobrou chuť!

###TIP###

Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete dochutit kájenským pepřem. Místo salátku se perfektně hodí na sucho ogrilovaný kváskový chleba potřený trochou smetanového sýra.

Sdílejte to s ostatními!

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat