Grilované avokádo plněné salátkem s quinoy


Grilované avokádo plněné salátkem s quinoy

Na recept potřebujeme:

  • 3 ks avokáda
  • šťáva z 1 citrónu
  • olivový olej
  • sůl
  • 50 g quinoy
  • 2 hrsti fazolek fava/hrášku
  • 5 ks ředkviček
  • 1 ks mrkve
  • olivový olej či sezamový olej na dochucení
  • koriandr, petrželka, pažitka
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

1) Quinou uvařte podle návodu na obalu. Mrkev oloupejte a škrabkou vytvořte plátky. Ředkvičky nakrájejte na menší kousky a libovolné bylinky nasekejte najemno.

2) Uvařenou quinou nechte dostatečně okapat a smíchejte s ostatními ingrediencemi.

3) Dochuťte olejem, solí a pepřem.

4) Avokáda rozpůlte, zbavte pecky a pokapejte citrónovou šťávou.

5) Mezitím rozpalte gril na 200 - 230 stupňů

6) Avokáda pomažte olivovým olejem a řeznou stranou položte na gril.

7) Opékejte asi 5 minut, sundejte z grilu a řádně osolte a opepřete. 

8) Každé avokádo naplňte salátkem a ihned podávejte.

 

Dobrou chuť!

Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete dochutit kájenským pepřem. Místo salátku se perfektně hodí na sucho ogrilovaný kváskový chleba potřený trochou smetanového sýra.



Galerie

Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat