Grilované avokádo plněné salátkem s quinoy

Zpět

2. VLNA LETNÍHO VÝPRODEJE AŽ - 60%

Na recept potřebujeme:

  • 3 ks avokáda
  • šťáva z 1 citrónu
  • olivový olej
  • sůl
  • 50 g quinoy
  • 2 hrsti fazolek fava/hrášku
  • 5 ks ředkviček
  • 1 ks mrkve
  • olivový olej či sezamový olej na dochucení
  • koriandr, petrželka, pažitka
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

1) Quinou uvařte podle návodu na obalu. Mrkev oloupejte a škrabkou vytvořte plátky. Ředkvičky nakrájejte na menší kousky a libovolné bylinky nasekejte najemno.

2) Uvařenou quinou nechte dostatečně okapat a smíchejte s ostatními ingrediencemi.

3) Dochuťte olejem, solí a pepřem.

4) Avokáda rozpůlte, zbavte pecky a pokapejte citrónovou šťávou.

5) Mezitím rozpalte gril na 200 - 230 stupňů

6) Avokáda pomažte olivovým olejem a řeznou stranou položte na gril.

7) Opékejte asi 5 minut, sundejte z grilu a řádně osolte a opepřete. 

8) Každé avokádo naplňte salátkem a ihned podávejte.

 

Dobrou chuť!

###TIP###

Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete dochutit kájenským pepřem. Místo salátku se perfektně hodí na sucho ogrilovaný kváskový chleba potřený trochou smetanového sýra.


Související produkty:

| 1 |