Připraveno ve spolupráci s Smoothcooking.cz

Dýňová kokosová polévka


Dýňová kokosová polévka Polévka

O kombinaci kokosového mléka a dýně se slýchá všude. Tato lahodná polévka má svou specifickou chuť, která díky kombinaci chilli a kokosu připomíná Asii.

60 MIN PORCE 8

Dýňová kokosová polévka

Na recept potřebujeme:

  • 1 ks dýně hokaido
  • 6 středních mrkví
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 centimetrový plátek zázvoru nebo chilli
  • 2/3 malé krabičky/plechovky kokosového mléka nebo malá krabička kokosové smetany 
  • sůl, pepř, chilli
  • zeleninový vývar, cca 1l

Postup:

1. Dýně Hokaido má jednu velkou výhodu a to, že se nemusí loupat. Rozkrojíme ji na měsíčky, vydlabeme a pokrájíme na kousky o velikosti cca 3 - 5 cm.

2. Vložíme pokrájené kousky dýně a mrkve na pekáč, osolíme hrubou solí, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 200 stupňů, dokud nezměkne. Dýně má poté trochu jinou, výraznější chuť.

3. Orestujeme si cibulku. Když je cibulka zlatavá, přidáme česnek pokrájený na plátky a ještě chvíli restujeme.

4. Vyndáme dýni a mrkev z trouby a přidáme ji do hrnce k cibuli. Dále přidáme vodu, sůl, pepř, česnek, zázvor a rozmixujeme tyčovým mixérem.

5. Zjemníme kokosovým mlékem, ale necháme si trošičku na ozdobu. Pokud je polévka hustá přidáme ještě vodu.

TIP

Ozdobit můžeme zbytkem kokosového mléka, chilli a opraženými dýňovými semínky.



Související produkty: