Rybízovo-levandulové mohito
2025. 2. 16. | Tereza
Všichni kolem říkají, že rybíz je nuda. Prý se z něj dělá jen marmeláda na linecké! Ne, neeeee, není to tak! Pokud máte na zahradě spousty rybízu, zkuste třeba tento osvěžující letní drink a party může začít.
Na recept potřebujeme:
- 400 - 500 g rybízu
- 1 lžíce třtinového cukru
- velká hrst máty
- 500 ml vymačkané pomerančové šťávy (cca 8 pomerančů)
- 200 ml bílého rumu
- 750 ml perlivé vody
- led
- špičky máty, jedlé květy (volitelné) a rybíz na ozdobu
Postup:
1) Mátu promněte v ruce, v hlubší nádobě smíchejte s cukrem a dvěma lžícemi pomerančové šťávy.
2) Promačkejte macerovací paličkou (tzv. muddler) nebo třeba opačnou stranou paličky na maso, pokud ji nemáte :-) a rybíz rozmixujte na pyré.
3) Mátu opláchněte vodou a svažte kuchyňským provázkem u stonků.
4) Do 4 nebo 6 menších sklenic (my servírovali v lahvích SAILOR) rozdělte nejdřív pyré, přidejte led, mátu, opatrně přilijte pomerančovou šťávu, na ni po lžičce bílý rum a dolijte vodou.
5) Nakonec ozdobte podle libosti a podávejte.
Dobrou chuť!
###TIP###
Jedlé květy jsou perfektní doplněk a servírování třeba v našich SAILOR lahvích bude opravdu stylové.