Meruňková limonáda s rozmarýnem


2024. 12. 12. | Tereza

Meruňková limonáda s rozmarýnem

Lokální šťavnaté ovoce, výrazná chuť rozmarýnu a barevná kombinace jedlých květu - seznamte se s meruňkovou limonádou, která vynese Vaše chuťové pohárky do nebes!

Na recept potřebujeme:

  • 2 kg meruněk
  • cukrový rozvar (150 g cukru, 180 g vody)
  • 30 g rozmarýnu
  • šťáva z 1 citrónu
  • rozmarýn a jedlé květy na ozdobu
  • led

Postup:

1) Nejdříve si připravte cukrový rozvar. Do pánve nasypte cukr a přilijte vodu.

2) Na vysokém plameni přiveďte k varu a nechte 4 - 5  minut bublat do sirupovité konzistence (opravdu stačí max. 5 minut, sirup nemusí být příliš hustý). Mělo by Vám vzniknout kolem 150 ml sirupu, který nechte vychladit.

3) Meruňky omyjte, vypeckujte a pokapejte šťávou z citrónu.

4) Otrhejte lístky ze 2 snítek rozmarýnu a rozmixujte do kašovité konzistence. Přimíchejte zchladlý sirup a zbylý rozmarýn svažte kuchyňským provázkem.

5) Do nádoby KILNER postupně nalijte meruňkovou směs a dolijte vodou do 3/4 nádoby nebo dle chuti.

6) Rozmarýn ovažte kolem hrdla tak, aby se máčel v limonádě. Nakonec přidejte led.

7) Do skleniček navrstvěte led, snítku rozmarýnu, ozdobte jedlými květy a můžete servírovat.

Příjemné osvěžení!

 

###TIP###

Vyzkoušeli jste již použití jedlých květů? Pokud ještě ne, meruňková limonáda je na jejich použití úplně ideální - v mžiku ji ozvláštní netradičním způsobem a rozzáří všemi barvami. 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat