STŮL JAKO Z LESNÍ CHALOUPKY


2024. 4. 20. | Tereza

STŮL JAKO Z LESNÍ CHALOUPKY

Inspirováno přírodou. Dekorace prostřené tabule jako z pohádky z mechu a kapradí.

Listy šustí, zeleň voní a slunce svítí nad hlavou – když se na podzim počasí vydaří, není nic krásnějšího, než příjemná procházka krajinou. A tento nádech přírody bychom si tolik přáli mít i u nás doma. Ukážeme Vám, jak si krok za krokem vykouzlit na prostřeném stole zátiší jako z pohádky z mechu a kapradí.

Dřevo a len jako základ venkovského šarmu

Pro příjemné a pohodové chvíle s rodinou či přáteli nemusíte vždy do prádelníku sáhnout po svátečním ubrusu. Na působivé přírodní aranžmá bohatě postačí pěkný stůl z přírodního dřeva, ten je pro naše záměry jako stvořený, ale i jemná decentní stolní deska postačí jako solidní základ efektního zátiší. Pokud raději upřednostňujete ubrus, nejlepší volbou jsou ubrusy lněné. Jejich hrubé vlákno tvoří ideální strukturu a nepůsobí příliš upjatým a slavnostním dojmem. Barvu zvolte spíše decentní, která nebude rušit přirozenou dekoraci, béžová či šedá dokonale podtrhne texturu látky a umocní přirozený vzhled celé výzdoby.

Tip pro Vás: Namísto prostírání zvolte třeba velké dřevěné talíře nebo rozprostřené látkové ubrousky – vkusná a čistá alternativa, na kterou snadno naservírujete Vaše skvostné pokrmy.

Efektní kreace: Retro nádobí v neotřelých kombinacích

Nádobí dýchá nostalgií

U přírodního vzhledu se snažíme brát vše trochu uvolněněji. Talíře v různých barvách dodají neotřelý půvab prostřené tabuli a zároveň navodí nenucenou pohodovou atmosféru. Nebojte se sáhnout i po kombinaci několika vzorů či motivů -  podzimní les přeci také hýří krásnými barvami! Teplé odstíny oranžové, hnědé a zelené představují klasické tóny tohoto ročního období a vnášejí do interiéru útulný a hřejivý nádech venkovského stylu.   

Lesklý detail: Příbor v matně bronzové nebo zlaté barvě, to byste nečekali, že?

Nože, vidličky, lžíce a sklenice

U příboru se vydejte také cestou rustikálního vzhledu. Leskle zlatá, hřejivá bronzová nebo raději sytá černá varianta? Vypadá to naprosto dokonale a dodají celé kreaci poetický vzhled. Poskládejte příbor na sebe a svažte tenkou stužkou nebo provázkem, docílíte tak neformálního dojmu. Zbývá už jen zasunout malou větvičku nebo pár lístků a hotovo! Krása, že?!

U sklenic se neostýchejte a vyberte Vaše slavnostnější kousky ze skříně. Sklenice na vodu se zdobným reliéfem a k tomu jednoduché sklenice na bílé a červené víno harmonicky ladí a tvoří na stole půvabnou trojici.

     

A konečně – dekorace

Talíře už stojí, příbor leží, nyní nastává čas na výzdobu! Pro působivé dekorace přírodního vzhledu nesmí samozřejmě chybět větvičky, listy a šišky – efektní doplňky, které jsou většinou na dosah ruky. Rafinovaně umístěný světelný řetěz, který se vine přes celý stůl, vykouzlí světelné akcenty. Dřevěné hvězdičky, vyřezávané žaludy a figurky promění stůl mávnutím ruky v malý kouzelný les – že by tam mezi talíři už vyrůstalo pár muchomůrek? Kdo ví, jaké lesní skvosty pro svou dekoraci ještě mezi luhy a háji najdete…

Tip pro Vás: Při Vaší příští procházce lesem si sebou zabalte malou látkovou tašku a číhejte, jaké přírodní skvosty Vám cvrknou cestou do nosu. Spadaly už kaštany? A co ty zahnuté větvičky, co se povalují na okraji cesty? Z toho už se dá poskládat krásná přírodní dekorace na Váš stůl, nemyslíte?

Po vydatném hodování si dopřejte trochu klidu a zachumlejte se do měkoučkých a chundelatých polštářů z jehněčí kožišiny. Přirozeně harmonicky ladících s přírodním vzhledem Vaší výzdoby. Každý host si tak udělá pohodlí a příjemnému večeru v útulném hnízdečku už nestojí nic v cestě.

K rustikální dekoraci stolu patří samozřejmě i vydatná svačina.  

 

 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat