Zdravé recepty na smoothie


2024. 5. 2. | admin

Zdravé recepty na smoothie

 

DOSTAŇTE SE DO KONDICE S LAHODNÝMI VITAMÍNOVÝMI BOMBAMI

Plánujete jíst dostatek ovoce, ale pak se vám do cesty postaví každodenní život. Díky lahodným koktejlům, které jsou plné vitamínů a jejichž příprava je rychlá a snadná, už nebudete mít žádnou výmluvu. Ať už jde o ranní ovesný koktejl plný energie a vlákniny, smoothie pro dobrou náladu, které nakopne imunitu, nebo stylový koktejl, který chutná po lesním ovoci a banánech a poslouží jako zdravá náhražka večerního koktejlu - tady jsou tři recepty, po kterých budete chtít další a další smoothie!

 

NABERTE SÍLU NA CELÝ DEN S JABLEČNO-OVESNÝM KOKTEJLEM

 

 

Říká se, že jedno jablko denně vás zbaví návštěv lékaře. A není divu, protože toto kulaté ovoce obsahuje mnoho důležitých minerálů a vitaminů. Díky jablečno-ovesnému koktejlu si můžete konzumaci jablek do budoucna vyškrtnout ze seznamu svých povinností. Tato kombinace zdravého ovoce, ovesných vloček bohatých na vlákninu a porce skořice stimulující metabolismus je ideální jako snídaně. Při jeho přípravě dbejte na to, abyste použili jablko i se slupkou, protože právě v něm se nachází nejvíce vitaminů a vlákniny.

 

RECEPT NA JABLEČNO-OVESNÉ SMOOTHIE SE SKOŘICÍ:

 

1 jablko 

½ banánu

50 g ovesných vloček

200 ml mléka

1 vrchovatá čajová lžička skořice

 

Banán nakrájený na plátky lze rychle rozmixovat v mixéru.

Jablko omyjte a nakrájejte na kousky. Banán oloupejte a nakrájejte na asi 1 cm tlusté plátky. Poté vše dejte do mixéru spolu s mlékem (hodí se i ovesné, sójové, mandlové nebo podobné), ovesnými vločkami a skořicí a mixujte, dokud nevznikne krémová konzistence. Pak už jen nalijte do sklenice, posypte několika ovesnými vločkami a špetkou skořice a začněte popíjet.

Tip: Banán na vzduchu rychle zhnědne. Pomoci může vymačkaná citronová šťáva.

 

SMOOTHIE PRO DOBROU NÁLADU S POMERANČEM A ZÁZVOREM

Díky pomeranči a mrkvi je toto smoothie plné vitamínů.

 

Zářivě oranžovo-zázvorové smoothie, které září jako slunce, chutná lahodně a je zdravé. Díky pořádné porci pomerančů, mrkve a zázvoru pokryje toto barevné smoothie denní potřebu vitaminů a posílí imunitní systém. Ideální vzpruha pro vaše tělo třeba v deštivém dni.

 

NA 2 PORCE BUDETE POTŘEBOVAT:  

2 pomeranče

2 mrkve

100 g hroznového vína

kousek kořene zázvoru

200 ml studené vody

čerstvá máta

 

Zázvor dodává pikantní nádech. Toto smoothie je připravené během pár minut a je velmi osvěžující. 

 

Ovoce a zeleninu omyjte a případně oloupejte. Pak nakrájejte hroznové víno a pomeranče na malé kousky, zázvor a mrkev na jemné plátky. Vše nalijte do mixéru spolu s 200 ml studené vody a rozmixujte na krémovou směs. Smoothie nalijte do sklenice na pití, přidejte několik kostek ledu a několik lístků čerstvé máty a super zdravý energetický nápoj je hotový!

 

STYLOVÝ KOKTEJL S LESNÍM OVOCEM A BANÁNY

Brčka z nerezové oceli nejenže vypadají elegantně, ale jejich používáním také chráníte životní prostředí.

 

Má být podle vás koktejl nejen chutný, ale měl by také dobře vypadat? Není nic jednoduššího než si připravit nás banánový koktejl s lesním ovocem, který splňuje obě podmínky. Vypadá sice složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá. Lesní plody, jako jsou maliny a ostružiny, dodávají mnoho vitamínů, borůvky jsou zase plné minerálů, které posilují svaly a kosti.

 

NA 2 PORCE POTŘEBUJETE:

100 g ostružin

75 g malin

75 g borůvek

2 banány

200 ml kokosového mléka

 

Lesní plody a banány tvoří dokonalou kombinaci. 

 

Nejprve oloupejte banány a nakrájejte je na plátky. Poté je dejte do mixéru s kokosovým mlékem a rozmixujte. Pozor - kousky banánů mají tendenci se srážet, proto v případě potřeby přidejte trochu více kokosového mléka. Poté banánovým mlékem naplňte sklenice přibližně do poloviny. Ostružiny, maliny a borůvky dobře omyjte a rozmixujte s trochou vody. Nyní pomalu přilévejte červeno-fialovou ovocnou směs na banánové mléko. Mramorový efekt vytvoříte jednoduše brčkem nebo rukojetí lžíce, pomalu jím nápoj promíchejte. Na ozdobu přidejte do sklenice čerstvé ovoce.

Přejeme spoustu zábavy při přípravě a popíjení našich báječných smoothie!

 

 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat