Třešňový cheesecake


2024. 4. 19. | Markéta

Třešňový cheesecake


Budete potřebovat

Na těsto

230 g hladké mouky

1 lžíce kakaa

130 g cukru krupice

140 g studeného másla

1 lžička prášku do pečiva

studená voda dle potřeby

 

Na náplň

2 tvarohy ve vaničce

130 g cukr krupice

1 vanilkový cukr

100 g másla

250 ml mléka

1 vanilkový pudink

miska ovoce (třešně, borůvky,...)



Postup


Do mísy odvažte mouku, kypřicí prášek, cukr, kakao a studené máslo nakrájejte na kostky a nechte krátce promíchat v robotu (nebo zpracujte prsty). Postupně přidejte pár lžic studené vody dle potřeby a zpracujte v těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu v lednici.

Poté předehřejte troubu na 175 °C, těsto vyválejte, přeneste do koláčové formy, udělejte i co nejvyšší okraje. Propíchejte plochu těsta vidličkou a předpečte cca 10 minut. Mezitím si připravte náplň. V míse si prošlehejte tvarohy s cukrem, vanilkovým cukrem, mlékem, rozpuštěným máslem a poté i s pudinkovým práškem (nevařit). Vyndejte z trouby předpečené těsto, vlijte náplň, posypte pár třešní (mohou být borůvky, i zmrzlé), vraťte do trouby a pečte cca 50 minut. Jakmile začne zlátnout a náplň ztuhne, je hotovo. Nechte úplně vychladnout, aby se dal pěkně krájet a podávejte.

 

 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat