Třešňový cheesecake
2024. 12. 13. | Markéta
Budete potřebovat
Na těsto
230 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
130 g cukru krupice
140 g studeného másla
1 lžička prášku do pečiva
studená voda dle potřeby
Na náplň
2 tvarohy ve vaničce
130 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
100 g másla
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
miska ovoce (třešně, borůvky,...)
Postup
Do mísy odvažte mouku, kypřicí prášek, cukr, kakao a studené máslo nakrájejte na kostky a nechte krátce promíchat v robotu (nebo zpracujte prsty). Postupně přidejte pár lžic studené vody dle potřeby a zpracujte v těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu v lednici.
Poté předehřejte troubu na 175 °C, těsto vyválejte, přeneste do koláčové formy, udělejte i co nejvyšší okraje. Propíchejte plochu těsta vidličkou a předpečte cca 10 minut. Mezitím si připravte náplň. V míse si prošlehejte tvarohy s cukrem, vanilkovým cukrem, mlékem, rozpuštěným máslem a poté i s pudinkovým práškem (nevařit). Vyndejte z trouby předpečené těsto, vlijte náplň, posypte pár třešní (mohou být borůvky, i zmrzlé), vraťte do trouby a pečte cca 50 minut. Jakmile začne zlátnout a náplň ztuhne, je hotovo. Nechte úplně vychladnout, aby se dal pěkně krájet a podávejte.