Thajské zeleninové kari


Thajské zeleninové kari

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 PL kokosového oleje
  • 3 PL zelené kari pasty
  • 1/2 PL strouhaného zázvoru
  • 1 PL strouhaného česneku
  • 2 menší šalotky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 ČL třtinového cukru
  • 1 PL tamarindové omáčky (případně rybí omáčky, když nejste vegan)
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 300 g brokolice (může být i mražená)
  • 150 g cizrny z konzervy
  • na podávání čerstvé chilli a bylinky jako koriandr
  •  

Postup:

1) Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek, zázvor a šalotku. Zlehka orestujte než se začne cibule potit, nesmí ovšem zhnědnout.

2) Přidejte kari pastu a opět rychle orestujte. Potom přidejte kokosové mléko, vývar a dochuťte tamarindovou nebo rybí omáčkou, cukrem a limetkovou šťávou. Nechte povařit.

3) Jestli používáte mraženou brokolici, nejprve si ji mírně uvařte. Potom ji na poslední chvíli přidejte do kari omáčky spolu s cizrnou a jen zlehka povařte, aby zůstala hezky křupavá.

4) Před podáváním dochuťte kari čerstvými bylinkami a jako přílohu zvolte jasmínovou rýži.

Dobrou chuť!

 

Pokud máte rádi jemnější kari, zvolte žlutou kari pastu a do omáčky můžete přidat ještě mrkev a brambory, aby byla sladší.



Galerie

Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat