Thajská zeleninová polévka s medvědím česnekem


2024. 4. 20. | Judit

Thajská zeleninová polévka s medvědím česnekem

 

Konečně tu máme jaro a my pro Vás máme úžasný recept na osvěžující polévku. Bude hodně zeleninová, pikantní, lehce nakyslá, posypaná čerstvým medvědím česnekem a koriandrem…prostě asijská. Nechte se překvapit!

 

INGREDIENCE (na 4 porce)

2 mrkve

2–3 brambory

2 petržele

3 – 4 kousky řapíkatého celeru 

1 cibule

trocha cibule šalotky na posypání

2 stroužky česneku

svazek medvědího česneku

1 lžíce tom yum pasty

2 cm čerstvého zázvoru

1 limetka

sůl

pepř

přibližně 0,5 l vody

trocha oleje

koriandr

 

 

POSTUP


Mrkev, celer, tuřín, zázvor a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na tenké plátky a necháme na troše oleje zesklovatět. Přidáme nakrájenou zeleninu a chvilku orestujeme. Pak směs trochu osolte a opepřete a zalijte vodou tak, aby byla všechna zelenina ponořená. Medvědí česnek nakrájíme a rozdělíme na dvě části, jednu polovinu přidáme vařit do polévky.

Jakmile polévka začne vřít, přidejte velkou lžíci tom yum pasty a dobře promíchejte. Nechte dusit asi 10-12 minut. Není třeba polévku dlouho vařit, zelenina má zůstat křupavá.

Posypeme zbylým medvědím česnekem, čerstvým koriandrem a nakrájenou šalotkou a přidáme plátek limetky.

Dobrou chuť!

 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat