Čokoládový banánový chlebíček
2024. 11. 2. | Markéta
Budete potřebovat
115 g změklého másla
175 g cukr krupice
2 vejce
80 g zakysané smetany
2 velké přezrálé banány
170 g hladké mouky
25 g kakaa
1 lžička kypřicího prášku
sůl
50 g hořké čokolády
koření (lze vynechat)
Postup
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte vajíčka, zakysanou smetanu a rozmačkané přezrálé banány. Ještě krátce prošlehejte, pak přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a špetkou soli. Ráda přidávám i koření, které celý chlebíček provoní - 1 lžičku skořice či perníkového koření, můžete přidat i lžičku mletého hřebíčku, pokud ho máte rádi. Můžete nasekat i hořkou čokoládu. Vlejte do máslem vymazané a polohrubou moukou či krupicí vysypané formy a pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 45-50 minut, v půlce pečení přikrývám alobalem a takto dopeču. Po 45 minutách zkouším propečenost špejlí. Můžete i ozdobit (ovoce, tvaroh/jogurt/šlehačka nebo zakysaná smetana a podávejte.