Servírovací prkénko s pryskyřicí


2024. 4. 28. | Pavlína

Servírovací prkénko s pryskyřicí


Léto je v plném proudu a tak se hodí zkrášlit si domov pěkným kouskem s letní tématikou. Co takhle naservírovat šálek kávy nebo sklenku osvěžující domácí limonády na originálním prkénku? Stačí oprášit prkénko, které se vám už okoukalo, a zkrášlit je barevnou pryskyřicí. 

 

Co budeme potřebovat?

- LA BODEGA dřevěné prkénko

- pryskyřici

- modrou barvu do pryskyřice

- tyrkysovou barvu do pryskyřice

- bílou barvu nebo prášek do pryskyřice

- váhu

- kelímky

- dřevěné špachtle na míchání pryskyřice

- fén na vlasy

- podložku na ochranu pracovní desky

- roušku na ochránění dýchacích cest

- gumové rukavice

 

Postup

Pracovní desku si pokryjeme ochranným igelitem a v jednom kelímku si namícháme pryskyřici podle návodu - vážíme přesně podle pokynů výrobce. Celkové množství namíchané pryskyřice rozlijeme do tří kelímků a do každého z nich přidáme pár kapek barvy. A můžeme barevnou pryskyřici začít nanášet na prkénko. Nejprve modrou a pak tyrkysovou. Tenkou vrstvu si pomůžeme rozetřít pomocí dřevěné špachtličky. 



Jakmile máme nanesené oba odstíny modré, podél okraje tyrkysové barvy vytvoříme nepravidelnou linii z bílé pryskyřice a tu rozfoukáme fénem. Na hranici mezi modrou a tyrkysovou můžeme přidat ještě jednu linii bílé barvy a opět rozfoukat. Vznikne nám takto efekt mořské vlny nebo vodopádu. 



Po celou dobu tvoření mějte nasazené rukavice a otevřené okno a pro jistotu si nasaďte roušku. Přece jen pracujeme s chemií. Na část prkénka natřenou pryskyřicí nepokládejte nic horkého :)


Krásné léto a vydařené tvoření! :) 

 

 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat