Podzimní macramé listy


2024. 4. 27. | Pavlína

Podzimní macramé listy

Podzimní dekorace jsou často ve znamení zemitých barev. Dny jsou chladnější a domov přímo volá po zútulnění. Máme pro Vás jeden tip, jak si vytvořit dekoraci z bavlněných provázků. Třeba z těch, které vám doma zůstaly z balení dárků. 

 

Potřebujeme

bavlněné provázky Cotton twist

dřevěná tyčka

kovová závěsná dekorace ruka Fatimy

nůžky

kartáč

spínací špendlík

prkénko

 

 

Postup

Ustřihneme si delší provázek, který přehneme napůl a v závislosti na plánované velikosti listu si několik centimetrů od konce uvážeme uzel, za který si spínacím špendlíkem provázek připevníme k podložce. Nastříháme si kratší provázky stejné barvy a ty začneme vázat k základnímu provázku následným postupem:

Krátký provázek si přehneme napůl, protáhneme pod základním provázkem z jedné strany. Z druhé strany vzniklým očkem protáhneme druhý krátký provázek a protáhneme jím konce prvního krátkého provázku. Utáhneme. 


Tento postup opakujeme tak dlouho, až máme list dostatečně dlouhý. 

Tvar listu si upravíme nůžkami a provázky následně na prkénku trpělivě vyčešeme kartáčem s kovovými štětinami (dá se koupit v každém zverimexu). 


Hotový list pomocí jednoduchého oka zavěsíme na dřevěnou tyčku.


Uvažte si tyto macramé lístky v libovolných barvách i množství. Pokud chcete svoje dílo oživit a podtrhnout boho nádech, zavěste vedle macramé listů ještě kovovou dekoraci ve tvaru Fatiminy ruky.

Krásné podzimní dny!

 

 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat