Plníme adventní kalendář


2024. 4. 19. | admin

Plníme adventní kalendář



TIPY A NÁPADY PRO 24 NEJKRÁSNĚJŠÍCH DNŮ V ROCE

Kéž by byl každý den v roce jako ty prosincové. Každý den bychom mohli otevřít malá dvířka a začít den s krásným malým překvapením. Protože, a teď opravdu ruku na srdce, z adventního kalendáře má radost skutečně každý a je jedno, jestli jste malí nebo velcí. A když je ještě navíc tak pěkný a naplněný láskyplně vybranými malými dárečky, radost je hned o to větší. 

Zde Vám představíme různé varianty kalendářů ladící s různými styly – jeden v chladných modro stříbrných odstínech, druhý romanticky laděný do růžova a další slavnostní v zeleno zlaté barevné kombinaci. Navíc Vám ukážeme i pár nápadů, jak těchto 24 krabiček a pytlíčků nápaditě naplnit.

 



Klasika v zelené a zlaté: Adventní kalendář pro vyznavače tradičních Vánoc

Váš adventní kalendář bude v zářivých vánočních barvách, jako je zlatá a zelená, vypadat skutečně slavnostně. Malé papírové krabičky v mžiku připravíte a snadno je na šňůrku nebo hned rovnou na světelný řetěz připevníte.

 

O sváteční náladu se postarají hvězdy ze zlatého papíru.

Froebelské hvězdy poskládáte ze čtyř stejně velkých a dlouhých papírových proužků. Kdo už to párkrát zkusil, ví, že tato nápaditá činnost vyžaduje už nějakou tu dávku zručnosti a trpělivosti. A právě proto u nás můžete již poskládané a hotové papírové hvězdičky zakoupit, to jen kdyby Vaše tvořivé já začalo při dlouhém kreativním nezdaru trpět zoufalstvím.

 

U nás se vánoční koule nevisí jen na stromeček, ale i na zeď.

 

To nejlepší na adventním na zdi visícím kalendáři? Skýtá mnoho prostoru pro úžasné vánoční dekorace. Velké vánoční baňky, zlaté šišky nebo právě Froebelovy hvězdy – podél šňůrky se tak vytváří řada malých vánočních pokladů.

Aby také vše dobře drželo na svém místě, měli byste adventní kalendář, světelný řetěz a ozdoby dobře připevnit. Ideálně ještě uprostřed kalendáře zatlučte jeden hřebík navíc, šňůrka se tak neprověsí a váha bude po celé délce rovnoměrně rozprostřená.

Na trošku větší dárečky nebo hodně malých překvapení jsou ideální variantou vánoční punčošky. V Anglii a Americe tradičně visí na krbové římse, s postupem času ale získali na oblíbenosti i za hranicemi a krášlí tak množství schodišťových zábradlí nebo okenních parapetů i u nás.

 

Osvěžující změna – Vánoce v novém kabátě.

 

Jako krásná mrazivá zimní noc: Adventní kalendář v modré a stříbrné

Kdo by si rád odpočinul od červené, zelené a zlaté a zkusil něco jiného? Právě pro Vás je modro stříbrná barevná kombinace jako stvořená. Tyto chladné odstíny působí obzvláště elegantně a zároveň i překvapivě slavnostně. Různé geometrické vzory na adventním kalendáři se postarají o osvěžující změnu. Sáčky ani nemusíte vždy jen věšet, o něco těžší sáčky stojící na pěkném příborníku nebo komodě také krásně vyniknou a navíc je můžete dozdobit třeba větvičkami a svíčkami.

 

Zářivé vyhlídky: Stříbro dodá opulentní nádech

Tip na dekoraci: U světelných řetězů dbejte na to, aby to byla LED světýlka, ty totiž nevytváří žádné teplo, a tudíž mohou viset hned vedle dalších předmětů.  

 

Zimní look? Co takhle v pastelových barvách.

 

Jako z pohádky: Adventní kalendář v růžové barvě

Do této varianty jsme se naprosto zamilovali, růžová se přeci k Vánocům tolik hodí. Vždyť všechny ty sladké drobnosti okamžitě zahřejí u srdíčka. Kdo se rozhodne pro růžovou variantu, může svůj adventní kalendář dekorovat dalšími barvami jako je béžová, hnědá, šedá a bílá.

 

 

Čajové svíčky ve tvaru hvězdičky jsou jednoduchou ale velmi efektní dekorací, jenž navodí příjemnou sváteční atmosféru.

Až na druhý pohled si všimnete něžných vánočních vzorů na papírových sáčcích. Zvonečky, větvičky bodláků, vánoční věnce a spousta dalších zlatých tištěných motivů působí tak jemně a nostalgicky. S tímto vzhledem dokonale ladí černá saténová stužka, která chrání dárečky před pohledy netrpělivých zvědavců.

 

Každý den nové překvapení: milujeme adventní kalendáře!

S visačkami každému pytlíčku efektně přiřadíte číslo dne. Abyste neztratili přehled, pomůže chytrý tahák, kde máte všechny dárečky ke dnům v psané formě pěkně zaznamenané. Tak můžete například ručně psaný příběh rozdělit do několika odstavců a osladit tak čitateli prosincové ráno hned několikrát.

Tip pro Vás: Takto můžete i efektně zabalit žádost o ruku, postačí Vám jen 3 kartičky a tři pytlíčky.

 

Ve svitu svíček zapůsobí zlatý potisk až magicky.

 

Tolik krásných nápadů, jak naplnit adventní kalendář!

 

Jak naplnit adventní kalendář: Tipy, triky a nápady pro inspiraci

Rozhodnout se pro jeden krásný adventní kalendář – to samotné bývá již tak obtížné, ale poté nastává další oříšek, co do něj? Čím sáčky naplnit, raději jen něco zdravého, něco sladkého nebo snad nějaké hračky? Známe to všichni, začíná to ambiciózně, nápady přicházejí jeden za druhým a ejhle, skončili jsme u dnu č.14. Uf, slyšíte to lámání hlavy? Ještě, že jsme pro Vás pár nápadů také posbírali!

 


Poukazy na společně strávený čas vždycky potěší.

A šup do krabičky. Papír vždy raději srolujte, neskládejte.


Ručně psané

Poukaz můžete darovat vždycky, to se ví. A co takhle, navštívit společně vánoční trhy, nezní to krásně? Tady je pár dalších skvělých nápadů:

- Poukaz na společně strávenou aktivitu, jako třeba vánoční trh, bruslení, návštěva dětské zoo, zimní výšlap, pěkný film v kině, zajít do restaurace a tak dále.

- Vánoční příběh. Dobře, nemusí být zrovna ručně psaný, delší texty snadno vytisknete i na pěkný papír.

- Recept na cukroví, po kterém už tak dlouho touží! Samozřejmě musí obdarovaný slíbit, že tajné přísady nikdy nikomu neprozradí.

- Vtipy, básně, citáty, hlášky, nebo jednoduše neskonale milý kompliment. Často to bývají právě ty malé věci, které však mají obrovskou sílu.

 

 

Dnes podáváme hranolky! Třikrát „HURÁ“.

 

Naplnit 24 krabiček může být s těmi správnými nápady velká zábava.

 

Malé dárečky

Adventním kalendářem máte někomu jinému udělat každý den malou radost. Tedy naprosto postačí krabičky a pytlíčky naplnit drobnostmi, žádný velkých a drahých darů není třeba. 

- Malé vonné svíčky nebo voskové chipsy, které se v aromalampě pomalu rozpouštějí a šíří libou vůni zimy a Vánoc.

- Vtipnou ozdobu na vánoční stromeček, ať už pytlík s hranolkami, Supermana nebo lenochoda. Veselé ozdoby najdou na stromku určitě své čestné místo.

- Pro Vaše vánoční pečení jistě oceníte povedená vykrajovátka jako jelení paroží, vločku nebo formičku v podobě pana perníčka.

- Malá razítka a razítkovací polštářky zkrášlí každý dopis. A kdo ví, třeba pak Vaše dopisy poputují až k samotnému Ježíškovi.

Vánoce: To je čas, dělat radost druhým!

Butlers Vám přeje spoustu radosti s plněním adventních kalendářů a požehnaný a krásný předvánoční čas!
Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat