paperplane social-pinterest social-facebook social-twitter instagram email social-pinterest google-plus bag

Vanilkový cheesecake s malinovou omáčkou

Zpět
Vanilkový cheesecake s malinovou omáčkou Cheesecake

Sýrový dort neboli cheesecake miluje snad každý. Základem je tučný smetanový sýr a vaše oblíbené sušenky. Nejlépe ale chutná až další den po upečení.

120 MIN PORCE 12

Vanilkový cheesecake s malinovou omáčkou

Na korpus potřebujeme:

  • 200 g celozrnných sušenek
  • 100 g másla

 

Na náplň potřebujeme:

  • 600 g krémového sýra
  • 300 g zakysané smetany
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • 2 žloutky
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 125 g smetany na šlehání (100 g)
  • maliny na podávání

 

Postup:

1) Sušenky rozmixujte a přidejte rozpuštěné máslo. Řádně promíchejte a směs vtlačte na dno dortové formy o průměru 20 cm.

2) Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na přibližně 10 minut. Poté nechte vychladnout.

3) Trouby nechte znovu předehřát na 160 °C.

4) V misce smíchejte smetanový sýr a zakysanou smetanu úplně do hladka. Přidejte cukr, vanilkový extrakt a vejce. Nakonec přidejte mouku a smetanu na šlehání a jen lehce promíchejte.

5) Náplň vylijte na korpus a dno formy zabalte do alobalu, ideálně do dvou vrstev.

6) Cheesecake vložte do pekáče s vyšším okrajem, dolijte horou vodou do výšky cca poloviny cheesecaku a dejte péct.

7) Pečte přibližně 1 hodinu a 15 minut, poté troubu vypněte a nechte cheesecake ještě 45 minut dojít.

8) Maliny rozmixujte, propasírujte a podle chuti doslaďte.

9) Před podáváním nechte cheesecake úplně vychladnout, ideálně i přes noc. Podávejte s oblíbeným ovocem, malinovou omáčkou a jemně posypaný moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

TIP

Omáčky můžete měnit dle Vaší chuti a sezónnosti ovoce - vyzkoušejte třeba jahodovou, rebarborovu nebo mangovou.



Související produkty:

| 1 |