paperplane social-pinterest social-facebook social-twitter instagram email social-pinterest google-plus bag
Připraveno ve spolupráci s LaPetit.sk

Citrónové cupcaky s máslovým krémem


Citrónové cupcaky s máslovým krémem Citrónový cupcake

Slaďoučké cupcaky jsou ideální, když čekáte návštěvu nebo připravujete oslavu. Díky citrónonu mají svěží chuť, jsou krásně vláčné a navíc dozdobené lahodným máslovým krémem.

40 MIN PORCE 12

Citrónové cupcaky s máslovým krémem

Na 12 ks cupcaků potřebujeme:

  • 200 g hladké mouky
  • 1/3 sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 150 g másla pokojové teploty
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 120 ml zakysané smetany
  • 120 ml mléka
  • kůru a šťávu z 1 ks citrónu

 

Na máslový krém potřebujeme:

  • 250 g másla pokojové teploty
  • 400 g moučkového cukru
  • špetku soli
  • potravinářské barvivo
  • 1 polévkovou lžíci mléka

 

Postup:

1) V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.

2) V druhé misce vyšlehejte máslo, přidejte moučkový cukr a dobře promíchejte.

3) Poté přidejte vejce a zapracujte.

4) Nakonec přidejte mouku, smetanu, mléko, šťávu a kůru z citrónu. Vše dobře promíchejte.

5) Formu na muffiny vyplňte košíčky na muffiny a naplňte je do 3/4 výšky košíčků.

6) Pečte ve vyhřáté troubě na 160 stupňů přibližně 25 minut. Cupcaky jsou upečené, když se těsto po zapíchnutí špejle nelepí. Poté je nechte úplně vychladnout.

7) Máslo pokojové teploty vyšlehejte a postupně přidávejte moučkový cukr. Nakonec přidejte barvivo, špetku soli a v případě potřeby i mléko, aby byl krém krásně hladký.

8) Poté krémem naplňte cukrářský sáček na zdobení a dejte na 10 minut do lednice, pokud je máslo v krému příliš teplé.

9) Cupcaky pak ozdobte krémem a můžete podávat.

Dobrou chuť!

 

TIP

Cupcaky můžete také udělat třeba pomerančové, kdy citrónovu šťávu vyměníte za pomerančovou.



Související produkty: