paperplane social-pinterest social-facebook social-twitter instagram email social-pinterest google-plus bag

Rychlé kuře na paprice

Zpět

Rychlé kuře na paprice

Na 4 porce potřebujeme:

  • 2 ks kuřecích prsou s kůží
  • 2 ks kuřecích křídel
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 středně velké cibule
  • 1 čajová lžička mleté sladké papriky
  • 250 ml smetany na vaření 12% (pro jemnější chuť můžete přidat 33%)
  • sůl
  • pepř
  • gnocchi nebo halušky na podávání

 

Postup:

1) V hrnci opečeme do zlatova kuřecí prsa kůží dolů. Jak se kuře opéká, osolíme a okořeníme. Potom ho otočíme a necháme ještě zatáhnout. Dáme bokem a udržujeme teplé, prsa budeme ještě péct. 

2) Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme kuřecí křídla a ještě chvíli restujeme. Potom přidáme papriku, dobře promícháme a nakonec zalijeme vývarem. Hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme přibližně 15 - 20 minut.

3) Kuřecí prsa vložíme do vyhřáté trouby kůží nahoru a na 180 °C dle velikosti pečeme přibližně 12 - 15 minut.    

4) Z omáčky vybereme kuřecí křídla a přecedíme, abychom měli omáčku co nejjemnější. Vrátíme do hrnce, jemně ochutíme solí a pepřem a přidáme smetanu. Necháme projít varem.

5) Upečená kuřecí prsa necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na plátky. Podáváme s uvařenými gnocchi nebo domácími haluškami s poctivou porcí omáčky.

Dobrou chuť!

 

###TIP###

Můžete do omáčky přidat ještě špetku muškátového oříšku a pokud si chcete připomenout dětství, servírujte s kolínky.


Související produkty:

| 1 |