Připraveno ve spolupráci s Smoothcooking.cz

Kokosovo medové cukroví


Kokosovo medové cukroví Cukroví

Tento recept je tak trochu moderní klasikou naších maminek a babiček. Vyzkoušejte a z výsledku budete unešeni.

90 MIN PORCE

Kokosovo medové cukroví

Na recept potřebujeme:

  • 200 g hladké mouky
  • 80 g strouhaného kokosu
  • 6 lžic medu
  • 120 g másla, změklého
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1/2 pytlíku vanilkového pudinku
  • 120 ml mléka
  • 100 g změklého másla
  • 80 g cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • trocha rumu (nemusí být)
  • ozdobné cukrové kuličky

Postup:

1. Do velké mísy přidáme 200g hladké mouky, 80 g strouhaného kokosu a 6 lžíc medu. Lepší je si med lehce rozpustit například v mikrovlnné troubě. Lépe se poté zapracovává do těsta.

2. Přidáme 120 g másla, 1 lžičku citronové šťávy, 1 polévkovou lžíci rumu a jeden žloutek. 

3. Na závěr přidáme ještě kávovou lžičku kypřícího prášku. Ten sušenky krásně nadýchá a budou jemné a křupavé. 

4. Nyní můžeme zpracovat těsto, robotem nebo ručně.

5. Zpracované těsto může lehce lepit. V tu chvíli do něj nezapracujeme další mouku, je to tím, že máslo povolilo. S další moukou by bylo cukroví tvrdé.

6. Těsto vložíme do igelitového pytlíku a necháme ho cca 2-3 hodiny uležet aby se nám s ním lépe pracovalo

7. Po cca 2 hodinách vyndáme těsto, rozdělíme si ho na 4 díly a troubu si rozpálíme na 160 stupňů.

8. Na pracovní plochu posypanou moukou položíme jednu část těsta, pomoučíme a začneme válet. Tloušťka těsta by měla být cca 0,3 - 0,4 ccm. 

9. Dále potřebujeme nějaké vykrajovátko, buď to kulaté nebo třeba kytičky.

10. Vykrájené kytičky pokládáme na plech, který je vystlaný pečícím papírem. Nedáváme je moc ke krajům, tam se papír zvedá a plátky se můžou pokroutit.

11. A stejně pokračujeme i s dalším dílem těsta.

12. U půlky kytiček vykrojíme také vnitřky, aby byl vidět krém. Těsto pečeme 10-15 minut, musí být zlatavé.

 

KRÉM:

13. Odměříme 250 ml mléka a zamícháme do něj pudinkový prášek. Dáme na střední plamen vařit. Mícháme a mícháme.

14. Hustý pudink necháme lehce vystydnout a přidáme do něj 80 g cukru, 100 g másla, 3 polévkové lžíce kakaa a dle chuti i rum. 

15. Vše prošleháme metličkou nebo šlehačem. 

16. Hladký krém dáme do ledničky vychladnout a zatuhnout.

 

ZDOBENÍ:

17. Krém přendáme do zdobícího sáčku s vroubkovanou špičkou. 

18. Na každou část bez dírky naneseme krém. Krémem nešetříme, měl by být cca 0,5 cm vysoký.

19. Každou část s krémem přikryjeme částí s dírkou.

20. Do misky si nasypeme zdobící kuličky a kraje cukroví obalíme.

21. Nakonec všechna cukrátka posypeme moučkovým cukrem.

 



Související produkty:

PAVANE Nůž
119 Kč
RIBBON Stužka
119 Kč