Připraveno ve spolupráci s Smoothcooking.cz

Kokosovo medové cukroví


Kokosovo medové cukroví Cukroví

Tento recept je tak trochu moderní klasikou naších maminek a babiček. Vyzkoušejte a z výsledku budete unešeni.

90 MIN PORCE

Kokosovo medové cukroví

Na recept potřebujeme:

  • 200 g hladké mouky
  • 80 g strouhaného kokosu
  • 6 lžic medu
  • 120 g másla, změklého
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1/2 pytlíku vanilkového pudinku
  • 120 ml mléka
  • 100 g změklého másla
  • 80 g cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • trocha rumu (nemusí být)
  • ozdobné cukrové kuličky

Postup:

1. Do velké mísy přidáme 200g hladké mouky, 80 g strouhaného kokosu a 6 lžíc medu. Lepší je si med lehce rozpustit například v mikrovlnné troubě. Lépe se poté zapracovává do těsta.

2. Přidáme 120 g másla, 1 lžičku citronové šťávy, 1 polévkovou lžíci rumu a jeden žloutek. 

3. Na závěr přidáme ještě kávovou lžičku kypřícího prášku. Ten sušenky krásně nadýchá a budou jemné a křupavé. 

4. Nyní můžeme zpracovat těsto, robotem nebo ručně.

5. Zpracované těsto může lehce lepit. V tu chvíli do něj nezapracujeme další mouku, je to tím, že máslo povolilo. S další moukou by bylo cukroví tvrdé.

6. Těsto vložíme do igelitového pytlíku a necháme ho cca 2-3 hodiny uležet aby se nám s ním lépe pracovalo

7. Po cca 2 hodinách vyndáme těsto, rozdělíme si ho na 4 díly a troubu si rozpálíme na 160 stupňů.

8. Na pracovní plochu posypanou moukou položíme jednu část těsta, pomoučíme a začneme válet. Tloušťka těsta by měla být cca 0,3 - 0,4 ccm. 

9. Dále potřebujeme nějaké vykrajovátko, buď to kulaté nebo třeba kytičky.

10. Vykrájené kytičky pokládáme na plech, který je vystlaný pečícím papírem. Nedáváme je moc ke krajům, tam se papír zvedá a plátky se můžou pokroutit.

11. A stejně pokračujeme i s dalším dílem těsta.

12. U půlky kytiček vykrojíme také vnitřky, aby byl vidět krém. Těsto pečeme 10-15 minut, musí být zlatavé.

 

KRÉM:

13. Odměříme 250 ml mléka a zamícháme do něj pudinkový prášek. Dáme na střední plamen vařit. Mícháme a mícháme.

14. Hustý pudink necháme lehce vystydnout a přidáme do něj 80 g cukru, 100 g másla, 3 polévkové lžíce kakaa a dle chuti i rum. 

15. Vše prošleháme metličkou nebo šlehačem. 

16. Hladký krém dáme do ledničky vychladnout a zatuhnout.

 

ZDOBENÍ:

17. Krém přendáme do zdobícího sáčku s vroubkovanou špičkou. 

18. Na každou část bez dírky naneseme krém. Krémem nešetříme, měl by být cca 0,5 cm vysoký.

19. Každou část s krémem přikryjeme částí s dírkou.

20. Do misky si nasypeme zdobící kuličky a kraje cukroví obalíme.

21. Nakonec všechna cukrátka posypeme moučkovým cukrem.

 



Související produkty:

EATON PLACE Miska Ø 14 cm
119 Kč
dočasně nedostupné
HEART Talíř ve tvaru srdce 28cm
259 Kč
dočasně nedostupné
MENUETT Váleček na těsto
279 Kč
dočasně nedostupné
PAVANE Nůž
119 Kč
PURO Salátová mísa 30 cm
399 Kč
dočasně nedostupné
TARTE FLAMBEÉ Prkénko
799 Kč
dočasně nedostupné