Datlové kostičky
- Domů
- Blog
- Vánoční pečení
- Datlové kostičky
Na recept potřebujeme:
- 400 g datlí
- 1 hrnek vyloupaných buráků
- 2 lžíce kakaa
- 80 g nastrouhané 50-70% čokolády
Postup:
1. Nejprve si musíme vyloupat datle.
2. Dále budeme potřebovat čokoládu, kterou si nastrouháme nahrubo.
3. Připravíme si robota s nástavcem "nože" neboli sekáček. Datle nasypeme do robota a sekáme.
4. Z datlí se nám stane pasta, kterou ručně natrháme na kousky a přisypeme k ní buráky.
5. Dále přidáme kakao, nastrouhanou čokoládu a znovu rozmixujeme. Mixujeme už jen zlehka, ať buráky nejsou úplně rozdrcené příliš.
6. Pekáč, plech či formu vysteleme potravinovou fólií a na ní nasypeme rozdrcenou směs.
7. A teď přijde rozprostírání. Můžeme směs rozprostírat ztuha nebo ji na 15 vteřin vložit do mikrovlnné trouby, aby čokoláda povolila.
8. Utlačovat můžeme prsty nebo lžící. Jde o to, aby vše bylo důkladně rozprostřené a namačkané.
9. Finální produkt vložíme do chladu minimálně na 2 hodiny.
10. Tvrdou placku pokrájíme, můžete vytvořit tyčinky nebo kostičky.
Pro zvýraznění chuti můžete celou placku potřít ještě rozpuštěnou čokoládou.