Připraveno ve spolupráci s Smoothcooking.cz

Tvarohový dezert s čokoládou a Lotus sušenkami


Tvarohový dezert s čokoládou a Lotus sušenkami Dezert

Kombinace opravdu sladkých sušenek s jemným tvarohovým krémem, doplněným o chuť kvalitní čokolády. Toto lahodné spojení je hotové za pár minut.

15 MIN PORCE 4

Tvarohový dezert s čokoládou a Lotus sušenkami

Na recept potřebujeme:

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g 52% čokolády (může být i více procentní)
  • 2 lžičky vanilkové pasty nebo 1 vyškrabaný vanilkový lusk
  • 200 g Lotus sušenek

Postup:

1.) Připravíme si vodní lázeň a vodu přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu, aby voda jenom lehce pobublávala.

2.) Nalámeme kousky čokolády a vložíme do hrnce, aby se čokoláda rozpustila, ale přitom nepřipálila.

3.) Mezitím si do misky vložíme tvaroh. K tvarohu nalijeme rozpuštěnou čokoládu a vanilkovou pastu. Vše důkladně promícháme. Pomoci nám může elektrický šlehač.

4.) Sušenky vložíme do robota s nástavcem sekáček a rozemeleme je na drobné kousky. Můžeme je také vložit do igelitového pytlíku a válečkem na těsto nebo paličkou je rozmačkat.

5.) Sušenky nasypeme na dno skleničky a poté na ně přidáme krém. Ozdobíme jednou celou sušenkou. Popřípadě sezónním ovocem.

 

TIP

Zkuste tento dezert i s máslovými sušenkami a nebo s jakýmikoliv, které máte rádi!



Související produkty:

APRÉS Papírové ubrousky srdíčka
79 Kč
dočasně nedostupné
BAR TENDER Dóza na cukrovinky plech
179 Kč
dočasně nedostupné