Připraveno ve spolupráci s Smoothcooking.cz

Tiramisu


Tiramisu Dezert

Tiramisu s ovocem

Tiramisu je tradiční italský dezert, jehož základem je mascarpone. Už z názvu je jasné, že tento vynikající dezert Vám vykouzlí úsměv na tváři. Volný překlad totiž znamená "rozvesel se".

20 MIN PORCE 5

Tiramisu

Na recept potřebujeme:

  • 5 žloutků
  • 200g/200ml smetany ke šlehání, nejlépe 40%
  • 500 g mascarpone
  • 5 lžic cukru krupice
  • kakao na posyp
  • 20 cukrářských piškotů
  • espresso zředěné trochou vody + 0,4 dl Amareta nebo kakao na vaření rozpuštěné v dcl horkého mléka

Postup:

1) Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem si vložíme do šlehače a ušleháme do krému.

2) Do misky vložíme mascarpone, přidáme ušlehané žloutky s cukrem a celou hmotu vyšleháme ručně metličkou.

3) Ušleháme šlehačku do tuha, tu potom přidáme do krému s mascarpone a opět ručně zamícháme.

4) Do hlubokého talíře si nalijeme silnou kávu s Amaretem nebo silné kakao. A můžeme začít sestavovat.

5)  Připravíme skleničky, ve kterých tiramisu budeme podávat. Namočíme piškot a vložíme do skleničky.

6) Na piškot přidáme krém z mascarpone, který vrstvíme neupraveně, neuhlazeně. Takto opakujeme až po vrch skleničky.

7) Nyní připravíme hořké kakao a sítko. Tím poprášíme vrch skleničky. Kakao se přidává až těsně před podáváním, aby nebylo zvlhlé.

 

TIP

Každou skleničku můžeme ozdobit ovocem, jako jahodami, malinami či borůvkami. Nebo ovoce můžete podávat vedle v mističce či na talířku.



Související produkty: