Připraveno ve spolupráci s Smoothcooking.cz

Svěží čokoláda v listovém těstě


Svěží čokoláda v listovém těstě Dezert

Tento dezert je opravdovou sladkou tečkou po výborném obědě. Stačí jeden kousek a dokonale si pochutnáte.

15 MIN PORCE 6

Svěží čokoláda v listovém těstě

Na recept potřebujeme:

  • 250 g FinCarré čokoláda na vaření
  • 8 ks Tastino Petit Beurre sušenky vanilkové
  • 150 g jahod do krému + 200 g na ozdobu
  • 20 lístků máty
  • 250 ml smetany ke šlehání / sojové smetany
  • listové těsto
  • smoothie zmrzlina k podávaní
  • 150 g jahod - na omáčku

Postup:

1.) Listové těsto si vyválíme na cca 0,5 cm tlustou placku. Vykrojíme z ní několik koleček, můžeme použít například skleničku. Na každou porci potřebujeme 2 kolečka. 

2.) Placky položíme na plech na pečící papír a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme cca 5 minut dozlatova. 

3.) Připravíme a očistíme si jahody, mátu, sušenky, čokoládu a smetanu.

4.)  Připravíme si vodní lázeň. Do vrchního kastrůlku vložíme kousky čokolády a necháme rozpustit.

5.) Mezitím si pokrájíme jahody, mátu a sušenky na malinké kousíčky.

6.) Do teplé čokolády přilijeme smetanu a mícháme tak dlouho, až se spojí čokoláda se smetanou v hladký krém.

7.) Hrnec stáhneme z plotýnky a nasypeme do něj mátu, jahody a sušenky. Vše opatrně promícháme a vložíme do lednice vychladit.

8.) Po cca 1 hodině vezmeme jednu upečenou placku z listového těsta a potřeme jí cca 1 cm vysokou vrstvou krému, můžeme ale i více. Pokud je těsto hodně nafouknuté, tak ho lehce zmáčkněte. Vrstvu krému přiklopíme druhou plackou. Na vrch poklademe pokrájené jahody a kousek čerstvé máty.

Příprava omáčky:


1.) Jahody vložte do mixéru na smoothie a rozmixujte. Použít můžete i ponorný mixér.

2.) Nepřidáváme cukr, vodu a jahody nevaříme. Ponecháme jejich svěžest a výraznou chuť.

 

TIP

Podáváme nejlépe se zmrzlinou a jahodovou omáčkou. Krásně se doplňují.

 



Související produkty:

APRÉS Papírové ubrousky srdíčka
79 Kč
dočasně nedostupné