Ve spolupráci s Catandcook.cz Smoothcooking.cz Chefparade.cz

Sezonní speciality


Vyberte si to pravé ve správný čas. Je mnoho potravin, které nesou přívlastek sezonní. Gurmáni, odborníci na zdravou výživu či špičkoví restauratéři si místních potravin váží a rádi je využívají především v období, kdy mají tu pravou chuť.

Určitě i Vy poznáte vůni čerstvých, na sluníčku dozrálých, rajčat či jahod. Někdy se toho v zahrádce urodí až moc, a právě proto pro Vás přinášíme nejrůznější inspirace, jak potěšit chuťové buňky.

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa Hlavní chod

Svatý Martin patří mezi nejpopulárnější světce v různých částech katolického světa. Po řadu staletí byl podle katolických pravidel 11. listopad dnem, po kterém začínal 40ti denní půst, končící o Vánocích. Tento den býval i posledním dnem ročního hospodářského cyklu a tak se účty vyrovnávaly i naturáliemi, často v podobě husy. Díky těmto okolnostem se právě husa stala hlavní aktérkou oslav svatého Martina.

300 MIN PORCE 6
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Kaštanový cheesecake

Kaštanový cheesecake Cheesecake

Podzim, chladno, sychravo... Neznáme lepší čas na kaštanový cheesecake! Nezapomeňte použít ty nejkvalitnější ingredience, jako je přírodní vanilkové aroma nebo lusk, crème fraîche a pravé máslové sušenky s vysokým obsahem másla.

240 MIN PORCE 6
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Brazírovaná hovězí líčka

Brazírovaná hovězí líčka Hlavní chod

Ideální podzimní recept a hovězí líčka na víně jednoduše neznají konkurenci. Málokdo si na ně troufne, ale výsledek opravdu stojí za to!

240 MIN PORCE 4
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Gratinovaná francouzská cibulačka

Gratinovaná francouzská cibulačka Polévka

Věděli jste, že nejdražší ingrediencí je právě sýr, který doladí polévku k dokonalosti? Francouuzská cibulačka je dokonalý podzimní i zimní zahřívač a s lehkým nádechem vína (samozřejmě musíte alespoň skleničku ochutnat) Vás rozhodně v chladných dnech pěkně pohladí.

50 MIN PORCE 4
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Dýňová kokosová polévka

Dýňová kokosová polévka Polévka

O kombinaci kokosového mléka a dýně se slýchá všude. Tato lahodná polévka má svou specifickou chuť, která díky kombinaci chilli a kokosu připomíná Asii.

60 MIN PORCE 8
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto Hlavní chod

Klasická barvou podzimu je oranžová a její odstíny. K tomu neodmyslitelně patří i dýně. Krásně zahřeje v žaludku a barva nás příjemně naladí. Zkuste třeba toto lahodné rizoto a nebudete litovat.

45 MIN PORCE 5
ČÍST CELÝ ČLÁNEK


| 1 |