Zuppa di pomodoro
- Domů
- Blog
- Italská kuchyně
- Zuppa di pomodoro
Na recept potřebujeme:
- 2 ks bílé cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lž. cukru
- 3 plechovky loupaných rajčat
- 200 ml zeleninového vývaru
- 100 g mrkve
- 100 g řapíkatého celeru
- 1/2 svazku čerstvé bazalky
- 200 g zakysané smetany
- 20 ml olivového oleje
- sůl, pepř (dle chuti)
Postup:
1) Cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na malé kostičky.
2) V hrnci, na rozpáleném oleji, orestujte zeleninu dozlatova.
3) Přidejte cukr, rajčata, sůl, pepř a důkladně promíchejte.
4) Po několika minutách restování přilijte vývar, zmírněte plamen a nechte vařit asi 20 minut do změknutí.
5) Polévku propasírujte přes cedník, nebo rozmixujte ponorným mixérem.
6) Nakonec přidejte natrhané lístky bazalky a zakysanou smetanu.
Podávejte s čerstvým bílým pečivem.
V letních měsících můžete použít rajčata čerstvá (masitá) a vývarem polévku doplnit ve větším množství pro zachování správného poměru tekutiny.
Nebývá to zvykem, ale polévku si můžete doplnit strouhaným parmazánem.