Připraveno ve spolupráci s Chefparade.cz

Zuppa di pomodoro


Zuppa di pomodoro Polévka

Jemná rajčatová polévka

Oblíbená rajčatová polévka nejen na zahřátí. S lahodnou lžící smetany uprostřed, která polévku zjemní a dodá ještě lahodnější chuť.

45 MIN PORCE 5

Zuppa di pomodoro

Na recept potřebujeme:

  • 2 ks bílé cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lž. cukru
  • 3 plechovky loupaných rajčat
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 g mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 1/2 svazku čerstvé bazalky
  • 200 g zakysané smetany
  • 20 ml olivového oleje
  • sůl, pepř (dle chuti)

Postup:

1) Cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na malé kostičky.

2) V hrnci, na rozpáleném oleji, orestujte zeleninu dozlatova.

3) Přidejte cukr, rajčata, sůl, pepř a důkladně promíchejte.

4) Po několika minutách restování přilijte vývar, zmírněte plamen a nechte vařit asi 20 minut do změknutí.

5) Polévku propasírujte přes cedník, nebo rozmixujte ponorným mixérem.

6) Nakonec přidejte natrhané lístky bazalky a zakysanou smetanu.

Podávejte s čerstvým bílým pečivem.

 

TIP

V letních měsících můžete použít rajčata čerstvá (masitá) a vývarem polévku doplnit ve větším množství pro zachování správného poměru tekutiny.

Nebývá to zvykem, ale polévku si můžete doplnit strouhaným parmazánem.

 



Související produkty:

APRÉS Papírové ubrousky Ristorante
79 Kč
dočasně nedostupné
PURO Talíř na polévku classic
119 Kč
dočasně nedostupné