Připraveno ve spolupráci s Chefparade.cz

Ubriaca pera


Ubriaca pera Dezert

Hruška přelitá čokoládou

Vynikající hruška vařená v bílém víně se šafránem a aromatickou čokoládou. Neobvyklý dezert, který si Vaši hosté určitě zapamatují.

35 MIN PORCE 5

Ubriaca pera

Na recept potřebujeme:

  • 5 hrušek
  • 700 ml bílého vína
  • 2 g šafránu
  • 2 ks badyánu
  • 1 tyčinka skořice
  • 200 g čokolády na vaření
  • 15 g rozmarýnu
  • 150 ml smetany 31%
  • 50 g cukru

Postup:

1) Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců.

2) V hrnci rozpusťte cukr, zalijte jej bílým vínem a přidejte šafrán. Do připraveného svaru přidejte hrušky a uvařte, dokud lehce nezměknou (asi 7 minut).

3) V malém hrnci svařte smetanu společně s rozmarýnem, badyánem a skořicí.

4) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.

5) Po důkladném rozpuštění přidejte svařenou smetanu, kterou sceďte a zamíchejte tak, aby se ingredience spojily.

Hrušky naaranžujte do požadovaného vzhledu a přelijte smetanovou čokoládou.

 

TIP

Hrušky používejte polotvrdé, lépe se s nimi pracuje a jejich konzistence po uvaření nebude kašovitá.

Svar z vína, cukru a šafránu můžete použít vícekrát.



Související produkty:

PURO Talíř "Pappoptik" 22cm
99 Kč
dočasně nedostupné