Ubriaca pera
- Domů
- Blog
- Italská kuchyně
- Ubriaca pera
Na recept potřebujeme:
- 5 hrušek
- 700 ml bílého vína
- 2 g šafránu
- 2 ks badyánu
- 1 tyčinka skořice
- 200 g čokolády na vaření
- 15 g rozmarýnu
- 150 ml smetany 31%
- 50 g cukru
Postup:
1) Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců.
2) V hrnci rozpusťte cukr, zalijte jej bílým vínem a přidejte šafrán. Do připraveného svaru přidejte hrušky a uvařte, dokud lehce nezměknou (asi 7 minut).
3) V malém hrnci svařte smetanu společně s rozmarýnem, badyánem a skořicí.
4) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
5) Po důkladném rozpuštění přidejte svařenou smetanu, kterou sceďte a zamíchejte tak, aby se ingredience spojily.
Hrušky naaranžujte do požadovaného vzhledu a přelijte smetanovou čokoládou.
Hrušky používejte polotvrdé, lépe se s nimi pracuje a jejich konzistence po uvaření nebude kašovitá.
Svar z vína, cukru a šafránu můžete použít vícekrát.