Pane Bianco
- Domů
- Blog
- Italská kuchyně
- Pane Bianco
Na recept potřebujeme:
- 750 g mouky
- 1 balíček sušených kvasnic
- 300 ml vody
- 1/2 svazku tymiánu
- 1/2 svazku rozmarýnu
- 2 lž. olivového oleje
- 1 lž. soli
- hrubozrná sůl na posypání
Postup:
1) Hladkou mouku důkladně promíchejte s polovinou nasekaných bylinek, kvasnicemi, solí, 1 lžící olivového oleje a vodou v hladké, vláčné těsto.
2) Těsto vytvarujte do bochánku a nechte 20 minut kynout na teplém místě.
3) Po vykynutí těsto vytvarujte do požadovaného tvaru, potřete olivovým olejem, několikrát nahoře nařízněte, posypejte zbylými bylinkami a hrubozrnnou solí.
Dejte péct na 25 minut v troubě rozpálené na 190°C.
Do těsta můžete přidat sušená rajčata v oleji, nebo celé olivy.
Hodí se jako příloha k polévce, na přípravu bruschetty nebo česnekového chleba.