Připraveno ve spolupráci s Chefparade.cz

Pane Bianco


Pane Bianco Příloha

Bílý chléb

Tradiční italský pečený chléb s bylinkami. Ideální jako příloha k polévce nebo na přípravu bruschetty.

65 MIN PORCE 5

Pane Bianco

Na recept potřebujeme:

  • 750 g mouky
  • 1 balíček sušených kvasnic
  • 300 ml vody
  • 1/2 svazku tymiánu
  • 1/2 svazku rozmarýnu
  • 2 lž. olivového oleje
  • 1 lž. soli
  • hrubozrná sůl na posypání

Postup:

1) Hladkou mouku důkladně promíchejte s polovinou nasekaných bylinek, kvasnicemi, solí, 1 lžící olivového oleje a vodou v hladké, vláčné těsto.

2) Těsto vytvarujte do bochánku a nechte 20 minut kynout na teplém místě.

3) Po vykynutí těsto vytvarujte do požadovaného tvaru, potřete olivovým olejem, několikrát nahoře nařízněte, posypejte zbylými bylinkami a hrubozrnnou solí.

Dejte péct na 25 minut v troubě rozpálené na 190°C.

 

TIP

Do těsta můžete přidat sušená rajčata v oleji, nebo celé olivy.

Hodí se jako příloha k polévce, na přípravu bruschetty nebo česnekového chleba.



Související produkty: