Ve spolupráci s Catandcook.cz Smoothcooking.cz Chefparade.cz

Italská kuchyně


Italská kuchyně patří mezi nejlepší kuchyně světa. Je také jedna z nejstarších, původ řady pokrmů sahá až do starověkého Řecka a Říma. Také je rozdílná region od regionu. Jiné pokrmy nalzenet na Sicílii a jína např. u Lago di Garda.

Mezi nejpoužívanější suroviny patří  těstoviny, rýže, množství vynikajících sýrů (parmazán, gorgonzola, ricota), maso, ryby. Světoznámá je i sušená šunka prosciutto. Itálie používá hodně zeleniny, olivový olej, kapary, pomeranče, česnek, bazalku a jiné bylinky… Nechybí ani klobásy a salámy, slovo salám dokonce pochází z italského „salame“ (solená uzenina, maso). Oblíbenými nápoji je víno a káva, Itálie patří mezi největší exportéry vína na světě.

Nejznámějšími pokrmy kromě pizzy, rizota a těstovin je polévka minestrone, telecí řízečky saltimbocca, carpaccio nebo sladký dezert tiramisu.

Zuppa di pomodoro

Zuppa di pomodoro Polévka

Jemná rajčatová polévka

Oblíbená rajčatová polévka nejen na zahřátí. S lahodnou lžící smetany uprostřed, která polévku zjemní a dodá ještě lahodnější chuť.

45 MIN PORCE 5
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Pane Bianco

Pane Bianco Příloha

Bílý chléb

Tradiční italský pečený chléb s bylinkami. Ideální jako příloha k polévce nebo na přípravu bruschetty.

65 MIN PORCE 5
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Ubriaca pera

Ubriaca pera Dezert

Hruška přelitá čokoládou

Vynikající hruška vařená v bílém víně se šafránem a aromatickou čokoládou. Neobvyklý dezert, který si Vaši hosté určitě zapamatují.

35 MIN PORCE 5
ČÍST CELÝ ČLÁNEK


| 1 |