Kachní prsa na pomeranči

Zpět

2. VLNA LETNÍHO VÝPRODEJE AŽ - 60%

Na recept potřebujeme:

  • 3 velká kachní prsa
  • 1/2 svazku rozmarýnu
  • 3 pomeranče
  • 50 ml brandy
  • sůl, pepř

Postup:

1) Prsa očistěte, kůži pravidelně zešikma nařízněte a vmasírujte lístky rozmarýnu, sůl a pepř.

2) Prsa opečte kůží napřed (3/4 minuty ze strany kůže, 2 minuty ze strany druhé) po otočení, přidejte nakrájený pomeranč, maso vyjměte a přilijte brandy.

3) Maso s výpekem přemístěte do pekáče a pečte 8 minut v troubě předehřáté na 190°C.

Hotové maso nechte 3 minuty odpočinout, a rozkrájené na tenké plátky servírujte s pomerančem a čerstvě rozpečenými bagetkami.

 

###TIP###

Z bagetek, plátků kachního prsa a opečeného pomeranče se při servírování dají vymyslet nejrůznější variace servírování. Jedno francouzské kachní prso, díky své velikosti, vydá na 2 porce. Běžná váha je totiž 350 – 400 g.

Stejně jako u běžných steaků je nezbytně nutné nechat maso před porcování 3 minuty odležet. Šťáva by jinak při krájení vytékala ven.


Související produkty:

| 1 |