Kachní prsa na pomeranči
- Domů
- Blog
- Francouzská kuchyně
- Kachní prsa na pomeranči
Na recept potřebujeme:
- 3 velká kachní prsa
- 1/2 svazku rozmarýnu
- 3 pomeranče
- 50 ml brandy
- sůl, pepř
Postup:
1) Prsa očistěte, kůži pravidelně zešikma nařízněte a vmasírujte lístky rozmarýnu, sůl a pepř.
2) Prsa opečte kůží napřed (3/4 minuty ze strany kůže, 2 minuty ze strany druhé) po otočení, přidejte nakrájený pomeranč, maso vyjměte a přilijte brandy.
3) Maso s výpekem přemístěte do pekáče a pečte 8 minut v troubě předehřáté na 190°C.
Hotové maso nechte 3 minuty odpočinout, a rozkrájené na tenké plátky servírujte s pomerančem a čerstvě rozpečenými bagetkami.
Z bagetek, plátků kachního prsa a opečeného pomeranče se při servírování dají vymyslet nejrůznější variace servírování. Jedno francouzské kachní prso, díky své velikosti, vydá na 2 porce. Běžná váha je totiž 350 – 400 g.
Stejně jako u běžných steaků je nezbytně nutné nechat maso před porcování 3 minuty odležet. Šťáva by jinak při krájení vytékala ven.