Francouzská kuchyně
Francouzská kuchyně je velice pestrá a rozmanitá, nezahrnuje pouze vína a sýry (roquefort, camembert, brie...), ale klade také velký důraz na zeleninu a mořské plody.
Francouzi jsou praví gurmeti, kteří si jídlo vychutnávají, a tak je menu zpravidla několikachodové. Je zde kladen take velký důraz na regionální kuchyně. Způsob přípravy jídel francouzské kuchyně významně ovlivnil většinu kuchyní západních zemí a její kritéria jsou používána téměř všemi západními kuchařskými školami.
Mezi nejznámější pokrmy patří hovězí Bourguignon, Ratatouille, Coq au vin, Cassoulet, Quiche, ale také šneci či žabí stehýnka. Dále bychom určitě měli zmínit Brioche, Croissant či Crêpe, velmi tenké palačinky podávané na sladko i na slano. Zapomenout nesmíme ani na sladký dezert Creme brule.
-
Soupe à l’oignon gratinée
Cibulová polévka se sýrovými toasty Soupe à l’oignon gratinée aneb francouzská cibulačka se skládá z vývaru a cibule a v Paříži byla oblíbena za zimních měsíců…
04. 06. 2015
-
Kachní prsa na pomeranči
Kachní prsa na pomeranči Rychlý, chutný a jednoduchý recept, na který je nejlépe používat speciální kachní prsa z Francie.
04. 06. 2014
-
Bio kuřátko ála Coq au Vin
Coq au vin Coq au Vin znamená v překladu „kohout na víně“, ale připravuje se ve skutečnosti většinou z kuřecího masa. V některých ohledech je pokrm podobný…
02. 06. 2014
-
Tarte Tatin
Obrácený jablečný koláč Obrácený koláč s jablky, který je zvláštní tím, že se peče těstem nahoru.
04. 06. 2013