Ve spolupráci s Catandcook.cz Smoothcooking.cz Chefparade.cz

Francouzská kuchyně


Francouzská kuchyně je velice pestrá a rozmanitá, nezahrnuje pouze vína a sýry (roquefort, camembert, brie...), ale klade také velký důraz na zeleninu a mořské plody.

Francouzi jsou praví gurmeti, kteří si jídlo vychutnávají, a tak je menu zpravidla několikachodové. Je zde kladen take velký důraz na regionální kuchyně. Způsob přípravy jídel francouzské kuchyně významně ovlivnil většinu kuchyní západních zemí a její kritéria jsou používána téměř všemi západními kuchařskými školami.

Mezi nejznámější pokrmy patří hovězí Bourguignon, Ratatouille, Coq au vin, Cassoulet, Quiche, ale také šneci či žabí stehýnka. Dále bychom určitě měli zmínit Brioche, Croissant či Crêpe, velmi tenké palačinky podávané na sladko i na slano. Zapomenout nesmíme ani na sladký dezert Creme brule.

Soupe à l’oignon gratinée

Soupe à l’oignon gratinée Polévka

Cibulová polévka se sýrovými toasty

Soupe à l’oignon gratinée aneb francouzská cibulačka se skládá z vývaru a cibule a v Paříži byla oblíbena za zimních měsíců jako polévka na zahřátí.

40 MIN PORCE 5
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Kachní prsa na pomeranči

Kachní prsa na pomeranči Hlavní chod

Kachní prsa na pomeranči

Rychlý, chutný a jednoduchý recept, na který je nejlépe používat speciální kachní prsa z Francie.

25 MIN PORCE 5
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Bio kuřátko ála Coq au Vin

Bio kuřátko ála Coq au Vin Hlavní chod

Coq au vin 

Coq au Vin znamená v překladu „kohout na víně“, ale připravuje se ve skutečnosti většinou z kuřecího masa. V některých ohledech je pokrm podobný hovězímu bourguignon. Kuře je nejprve marinované ve víně.

105 MIN PORCE 5
ČÍST CELÝ ČLÁNEK

Tarte Tatin

Tarte Tatin Dezert

Obrácený jablečný koláč

Obrácený koláč s jablky, který je zvláštní tím, že se peče těstem nahoru.

50 MIN PORCE 5
ČÍST CELÝ ČLÁNEK


| 1 |