DIY KVĚTINOVÉ KROUŽKY NA UBROUSKY


2024. 4. 16. | admin

DIY KVĚTINOVÉ KROUŽKY NA UBROUSKY

Milujete květiny? My také! Pro nadcházející Midsommar nebo letní párty se inspirujte našimi DIY květinovými kroužky na ubrousky.

IDEÁLNÍ NA LETNÍ OSLAVU, SVATBU NEBO GRILOVAČKU

Ať už na dveřích, jako kytice na stole nebo dárek pro hosty. Květiny jsou pro dekoraci vždy ta správná volba. Především na jaře nebo v létě, to Vám doma květiny zkrátka nesmí chybět.

Na blížící se oslavu letního slunovratu jsme si pro Vás připravili něco opravdu speciálního: Krásný DIY návod, jak z živých květin snadno vykouzlit kroužky na ubrousky. Hezká výzdoba na Vaši klasicky skandinávsky laděnou tabuli při oslavě letního slunovratu. Tak to vyzkoušejte! 

A TAKTO SE TO DĚLÁ!

Vše, co na výrobu potřebujete, přehledně na jednom místě!

 

Co potřebujete na výrobu vlastních kroužků na ubrousky:

  • 1 štípačky
  • 1 kombinačky
  • Buď dekorační kroužek (seženete v každém dobře zásobovaném kreativním obchodě) nebo tlustší vyráběcí drát, ze kterého si sami kroužek vytvarujete.
  • Různé květiny (ve Švédsku na svátek letního slunovratu rádi sáhnou po bílých květinách nebo květech v národních barvách, tedy žlutých a modrých)
  • Trochu hobby drátu
  • 1 zahradnické nůžky

 

KROK 1

   

Nejdříve vytvarujte dekorační kroužek,                                                              poté uvázat malinké kytice.

 

K výrobě vlastního dekoračního kroužku potřebujete jen trochu vyráběcího drátu a kombinačky. Kombinačkami nyní vytvarujte kroužek a pořádně konce drátu ke kroužku přitiskněte, ať nedojde k žádnému poranění. Již hotové dekorační kroužky seženete samozřejmě i v každém kreativním obchůdku.

Déle si uvažte několik malých kytic. Pro naše mini pugety jsme použili kytičky jako třeba ostrožky, heřmánek, malé růžičky nebo žlutou statici a různé typy trav. Tyto druhy květin vypadají jako čerstvě natrhané z nedaleké louky a umocní celý typicky severský vzhled. Ke svázání použijte trochu vyráběcího drátu.

Tip: Drát lze velmi snadno stříhat bočními štípačkami.

   

Krok za krokem                                                                                         ....střídavě jeden za druhým. 

 

KROK 2

Nyní upevněte mini pugety vyráběcím drátem jeden za druhým na dekorační kroužek.  Přitom vždy střídejte druh a barvu kytičky, vzniknou tak efektní barevné vzory, které se postarají o autentický vzhled. A je hotovo – Váš DIY vlastnoručně vyrobený kroužek na oslavu letního slunovratu nebo další grilovací party je na světě!  

Tadaaa! A takto vypadá hotový vlastnoručně vyrobený mini věneček na Vaši skandinávsky laděnou tabuli.

 

KROK 3

 

   

A teď prostírat! Náš DIY věneček bude hitem celého slavnostního stolování!

 

A aby se Vašemu vyrobenému věnečku na ubrousek dostalo zaslouženého obdivu, řiďte se při výzdobě stolu zásadou méně je více. Typický skandinávský styl je přeci známý svou jednoduchostí, přirozeností a zdrženlivostí. Decentní nádobí, bílý ubrus a prostírání, jemné barvy, minimum zlatých akcentů a nenásilná ladící květinová dekorace. A harmonický vzhled Vašeho stolování je dokonán.

Tip: Nyní je v kurzu nádobí v zrcadlovém provedení. U takového se glazura pokládá až při druhém procesu pálení výrobku. Výsledek je překvapivě zcela odlišný od běžného porcelánu. A navíc je tak každý kousek naprostý unikát. 

A co dalšího potřebujete na klasickou oslavu letního slunovratu? Dočtete se zde na našem blogspotu o typických zvycích a tradicích. 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat