Luxusní Piknik


2024. 4. 24. | admin

Luxusní Piknik

 

Dnes to zní neuvěřitelně, ale až do 19. století se pod pojmem piknik rozumělo setkání pod střechou. Princip byl však stejný. Každý z hostů přinesl nějaké pochoutky, které všichni společně snědli.

Piknik se stal oblíbeným a módním ve viktoriánské éře. Mimo jiné díky Monetovi a Cézannovi, kteří rádi malovali své hrdiny právě na pikniku. Ale také postavy románů Jane Austenové nebo Charlese Dickense rády holdovaly tomuto neformálnímu způsobu společenského setkání.  Přestože byly pikniky původně zábavou bohatých, po Velké francouzské revoluci byly královské parky zpřístupněny veřejnosti a možnost uspořádat piknik v noblesním prostředí najednou měli všichni. Tato společenská setkání se z domů nadobro přesunula ven a stala se nedílnou součástí jara a léta. A není náhodou, že jsou pikniky velmi oblíbené dodnes.

Co přesně potřebujete, aby byl váš piknik pohodový a stylový? Ať už má jít o elegantní setkání, pohodové setkání ve stylu hippies nebo romantický piknik při západu slunce, máme pro vás několik triků, jak můžete každý piknik ozvláštnit.





ZÁKLADEM KAŽDÉHO PIKNIKU JE…

… pikniková deka! Měla by být měkká, aby se na ní pohodlně leželo či sedělo po dlouhou dobu. Měla by být také dostatečně polstrovaná, aby vám v chladnějším počasí nebyla zima. A také by měla být nepromokavá, aby vás chránila před vlhkostí ze země. Chcete-li, aby váš piknik byl opravdu stylový, vezměte si s sebou taky koberec. Můžete jej použít pod piknikovou deku, abyste ji víc ochránili před vlhkostí. Nebo si můžete vybrat některý z našich venkovních koberců COLOUR CLASH, které zaručeně vydrží i na trávě.

 

ZPESTŘETE SI PIKNIK NÁBYTKEM

Polštáře, polštáře, polštáře… a pufy. Pokud chcete, aby váš piknik byl opravdu bohémský, vezměte s sebou puf BOHO LOUNGE nebo ALL NATURE  a samozřejmě polštáře. Nebojte se zkombinovat polštáře tradiční a sedací polštáře různých barev a vzorů. Nejen, že skvěle vypadají, ale jsou i praktické. Je-li zrovna chladněji, nebo plánujete večerní piknik, nezapomeňte s sebou vzít také deky.

Jako stolek se dá využít paleta, ale ideální volbou bude kulatý ratanový stolek BOHO LOUNGE.

 

ZLATÝ HŘEB PIKNIKU: STŮL S LAHŮDKAMI.

Základ máme hotový. Teď můžeme vyndat všechny dobroty, skleničky a příbory z piknikového koše. Pokud máte rádi piknik v elegantním stylu, zvolte skleněné nádobí. Pokud pořádáte piknik jenom pro pár lidí a nechcete větší stůl, bude se vám hodit náš rozkládací stůl CHIN CHIN s držáky na sklenice. Stačí ho rozložit, sklenice dát do držáků a máte jistotu, že nic nevylijete.



Máte-li na pikniku větší stůl, pokryjte jej lněným nebo bavlněným ubrusem. Připravte si také podnosy, talíře a příbory. Má-li být velké horko, nezapomeňte také na slunečník a chladicí tašku.

 

DEKORACE




Světelné girlandy, lucerny, vázy plné květin…. Pokud zvolíte správné osvětlení, může váš piknik pokračovat i po setmění. Díky svíčkám na baterie, světelným řetězům rozvěšeným na okolních stromech a solárním lucernám si můžete užívat společné chvíle obklopeni světýlky kolem dokola.

Vše je připraveno? Pak je čas přinést všechny dobroty! Ovoce, slané a sladké občerstvení – pamatujte však, že je dobré vybrat potraviny, které vydrží v teple, neroztečou se nebo se nerozpadnou. Protože opravdu vydařený piknik trvá dlouhé a dlouhé hodiny….



 

 

 

Sdílejte to s ostatními!
Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat