Praktiční pomocníci k udržení pořádku v domácnosti


2024. 4. 19. | admin

Praktiční pomocníci k udržení pořádku v domácnosti

V dózách zůstanou potraviny vždy čerstvé.

 

USPOŘÁDEJTE SI VĚCI S POMOCÍ SKLENĚNÝCH NÁDOB


Kam se zase poděla lepicí páska? A kde jsou připínáčky? Na pracovním stole může rychle vzniknout chaos. O drobnostech v kuchyni a v koupelně člověk taky snadno ztratí přehled. Řešení? Skleněné dózy a láhve – všechno jasně uvidíte na první pohled a ve skříních a na policích bude hned pořádek. S věčným hledáním věcí skoncujete jednou pro vždy. A i ta největší královna chaosu se v mžiku promění v úklidového profesionála.

 


Obsah skleněných lahví vidíte na první pohled.

 

VAŘEČKY A SPOL.: VŠE V KUCHYNI RYCHLE PO RUCE

Ořechy, těstoviny, mouka a cukr: v kuchyni je toho hodně. Čas od času je dobré všechny potraviny zkontrolovat, vytřídit a zase uložit. Pokud máte dobrý přehled o tom, co je v šuplíkách a ve skříňkách, rychleji najdete právě to, co k vaření a pečení zrovna potřebujete.

Jak nejlépe začít takový velký úklid v kuchyni? Všechno vyndejte, umyjte šuplíky, poličky a skříňky a pak zpět vraťte jenom to, co opravdu potřebujete. Na nějakou poličku, co je po ruce, si dejte to, co často používáte. Vařečky a metličky postavte do krásného džbánu. Do vysokých dóz se vejdou špagety nebo kukuřičné lupínky. Když pak tyto vysoké dózy posunete dozadu a před ně postavíte ty nižší, bude to nejen hezky vypadat, ale brzy zjistíte, že je to i mimořádně praktické. A navíc to bude vždy působit dojmem, že máte uklizeno!

Sklenice vám pomůžou uspořádat i koupelnu.

 

ŠTĚTCE, PUDR, PINZETA? I V KOUPELNĚ MŮŽE DÍKY POŘÁDKU ZAVLÁDNOUT POHODOVÁ ATMOSFÉRA


Podřimovat v horké vaně plné pěny, jen tak zavřít oči a relaxovat….to funguje jenom v harmonickém uklizeném prostředí. A proto si vyhrňte rukávy a vrhněte se na úklid koupelny! Tyto tipy vám pomohou koupelnu pěkně uspořádat:

- Vytřiďte lékárničku: léky s prošlou dobou použitelnosti zlikvidujte a zbylé léky hezky roztřiďte. Na jednu hromádku dejte všechny kapky a tinktury, na druhou masti a krémy, na třetí zase tabletky.

- Zkontrolujte kosmetiku: na obalu je vždy informace o tom, jak dlouho lze produkt používat od jeho otevření. Respektujte to. Nevíte, jak dlouho máte produkt otevřený? Pak je to jednoduché – pokud krém divně voní nebo se změnila jeho barva, zbavte se ho!

- Uspořádejte zásoby: máte v koupelnové skříňce spoustu různých lahví? Dejte hezky k sobě šampony, sprchové gely a tělové krémy a vždy budete hned vědět, co vám dochází a co je třeba dokoupit.

- Méně je více: do zrcadlové skříňky nebo do šuplíku můžete schovat zubní kartáčky, holicí strojek a další drobnosti. A nezapomeňte sladit barvy. U sprchových závěsů, koupelnových předložek a ručníků pamatujte na to, aby byly pouze ve dvou nebo třech různých barvách.


Jakmile jsou v koupelně už jenom nezbytné a použitelné věci, je čas na výzdobu. Také do koupelny můžeme pomocí dekorací vnést kus naší osobnosti. Kosmetické potřeby jako štětce, vatové tampony či tyčinky nebo koupelnové soli můžete také skladovat ve skleněných dózách nebo sklenicích. Koupelna tak bude působit více čistě. Uzavíratelné dózy a sklenice navíc ochrání svůj obsah před vlhkostí a prachem, a tak i věci uvnitř zůstanou suché a čisté.

 


Pořádek na pracovním stole vytvoříte díky zavařovacím sklenicím.

 

NŮŽKY, PROPISKY, PAPÍR: JAK UDRŽET POŘÁDEK NA PSACÍM STOLE


Pořádek dělá půl života – největší smysl má toto rčení zejména, pokud jde o pracovní stůl! Zatímco jsou lidé, kteří mají na pracovním stole rádi chaos, protože probouzí jejich kreativitu, jiní lidé naopak začnou být produktivní, teprve když mají všechny věci své jasně dané místo. Všem však dobře poslouží zavařovací sklenice, do kterých se dají zavřít různé drobnosti jako kancelářské sponky nebo připínáčky. Do sklenice bez víčka se zase dají nastrkat všechny propisky, tužky a psací pera.

Tip: Sklenice můžete snadno ozvláštnit lepicí páskou. Na spoustu pásek jde také psát fixou!

 

 

Sdílejte to s ostatními!

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Opravdu si přejete smazat položku z košíku?
 
 
Smazat